Zabava

Reklame koje ŽELIMO gledati

Aside Banners

10 najboljih reklama s ovogodišnjeg Super Bowla

Piše , Objavljeno

Pedeseto izdanje Super Bowla je za nama, a to znači kako smo mogli uživati u malo sporta i puno reklama. Ove su nam bile najdraže!

monkeyEto, prošao je i najveći sportski događaj u SAD-u, finale prvenstva u američkom nogometu, jubilarni 50. Super Bowl. Denver Broncos su deklasirali slabe Carolina Pantherse u jednom od najdosadnijih finala koje smo imali prilike gledati od kada imamo internet s malo bržom vezom, na poluvremenu smo slušali vrhunski producirano i dozlaboga dosadno tandrkanje Coldplaya, Beyonce i Brune Marsa, a jedino što nije razočaralo su bile reklame, bit ovog sportskog događaja i nevjerojatna papilova. Kažu kako je ove godine cijena bila brutalnih 5 milijuna dolara za 30 sekundi TV spota, a sva su se najjača imena potrudila ubaciti svoj proizvod zapakiran u fini omot od poznatih faca, skupocjene produkcije i najčešće pomaknutog humora. Bilo ih je barem 50-ak, a mi smo odabrali 10 najboljih!

Heinz – Wiener Stampede

Gledatelji se uglavnom slažu kako je Heinz imao najbolju ovogodišnju reklamu, a iako su jazavčari u hot dog kostimima klišej, izvedba je izvrsna. Kako se ova vrsta pasa po američki zove weiner dog (iliti ga pas hrenovčica), staviti hrpu njih u kostime peciva i pustiti ih da u slow motionu trče prema ekipi odjevenoj u tube kečapa i senfa stvarno ima smisla, pa eto… neka ih je više ovakvih!

Avocados from Mexico – #AvosInSpace

Nismo sigurni što je točno Avocados from Mexico (valjda umak za nachose, ali možda i nije, a lijeno nam je guglati), ali složili su mu fantastičnu reklamu. Vidi se da se ne radi o nekoj pretjerano jakoj firmi jer poznatih imena gotovo da i nema (ajde, Scott Baio je tu, što otprilike dođe kao Robert Prosinečki), ali nekada ti treba samo dobra ideja i malo profinjenog SF humora.

Amazon Echo – #BaldwinBowl Party

Nije da kužimo što to točno Amazon Echo radi i je li uopće ima kakvu konkretnu funkciju, ali reklama u kojoj su glavne face Alec Baldwin, Jason Schwartzman i Missy Elliot kod nas ima prolaz svaki dan. Pogotovo kada Baldwin izgleda ovako kako izgleda: ili je malo botoksirao lice ili je šminka žešće zaribala stvar. Iskreno, nije nas briga, glavno da je smiješno!

Hyundai – First Date

Kevin Hart je bez imalo sumnje novi Eddie Murphy, što znači da ga guraju u sve i svašta smao kako bi se prodavalo. Na sreću, mali Kevica uvijek odradi fantastičan posao, a njegova je Super Bowl reklama za Hyundai svakako jedna od najboljih ovogodišnjih. Pomalo psihopatski otac koji prati svoju kćer i njezinog dečka na prvom spoju… svi smo bili u takvoj situaciji (ili se to dogodilo samo meni?!). Osim što, naravno, tu nije bilo ovako krasnog Hyundaija… *sad emoji*

Shock Top – Unfiltered Talk

S vremenom smo naučili voljeti osebujnog T.J. Millera, a ovom nas je reklamom za Shock Top još jednom uvjerio kako nismo pogriješili. Vidjeti ga dok se svađa sa točionikom u obliku kriške naranče možda ne zvuči primamljivo, ali taj narančasti mališa bome zna dobro skuriti!

Audi – Commander

Iako većina Super Bowl reklama cilja na humor i/ili šok, nađe se i pokoja koja gađa ravno u srce. Ove je godine to najbolje izveo Audi, čiji je R8 ljepotan prilično uspješno (iako nimalo realno) uspoređen sa Space Shuttleom. Ostarjeli astronaut koji je izgubio volju za životom ju ponovno pronalazi za volanom ove zvjerke na četiri kotača, a moramo priznati… da je para, i mi bismo ga kupili!

Mountain Dew – Puppymonkeybaby

Bez imalo dvojbe najbizarnija ovogodišnja reklama pripada Mountain Dewu, čiji marketinški stručnjaci stvarno znaju privući pažnju. Poput samog pića, žešće kemije koja svakim novim gutljajem povećava šanse za preuranjenom smrću, glavni je lik reklame puppymonkeybaby, hibrid psića, majmuna i djeteta, koji psihodeličnom mantrom zabavlja, ali definitivno i plaši. Inače bismo ovakve kreature spalili bacačem plamena, ali s ovim čudom valjda treba popiti jedan fini, hladni, mutirani Mountain Dew!

Skittles – The Portrait

I Skittles nas svake godine razveseli kvalitetnom, zanimljivom i originalnom reklamom, a za ovu su ediciju Super Bowla odabrali složiti portret 219-godišnjeg pirata Stevena Tylera od šarenih bombončića i natjerati ga da pjeva. Ne znamo radi li se o CGI-u ili u pravoj stvari, ali u svakom slučaju cijenimo. Dream ooooon!

Budweiser – Helen Mirren

Za ovakve prilike poput spartanskog Super Bowla Ameri vole ubaciti i pokoju notu profinjenosti, a za to uglavnom angažiraju nekog iz Velike Britanije. Budweiser se ove godine odlučio za besmrtnu i prekrasnu Helen Mirren, koja dobrih 50 sekundi pljuje po ekipi koja vozi pijana, da bi na kraju posegnula za Budweiserom. Ahhh, nema nam dražeg od proizvođača alkohola sa savješću!

Doritos – Doritos Dogs

Doritos je jedan od jačih igrača što se tiče Super Bowl marketinga, a iako često graniče s dobrim ukusom, mora im se priznati kako rijetko kada griješe. Ove su se godine odlučili za nešto ljupkiju varijantu sa tri psa koji pokušavaju ući u dućan i zdilati malo slasnih grickalica, a to je sve što nam treba da nas zabavi!

TAGOVIbudweiser doritos heinz hyundai reklama reklame smiješno super bowl zabava

Komentiraj