Film i TV

I zmajevi su narasli

Aside Banners

15 intenzivnih minuta najave za novu sezonu Game of Thrones iščekivanje čini (ne)podnošljivim

Piše , Objavljeno

The Walking Dead možda prednjači po količini reklame, ali nekada je važnija kvaliteta nego kvantiteta. Game of Thrones je u tom pogledu nenadmašan!

game of thrones

Teško nam je vjerovati da smo zadnji nastavak proslavljenog Game of Thrones serijala gledali prije dobrih 8 mjeseci, jer su sjećanja na zaprepašćujuća i napeta događanja iz treće sezone još uvijek toliko svježa. Za nešto manje od dva mjeseca kreće i četvrta sezona, koja prati drugu polovicu knjige A Storm of Swords, a ako je vjerovati najavama, biti će to deset uistinu spektakularnih nastavaka.

Kako je u zadnje vrijeme popularno šopati gledatelje raznim promo materijalom, najavama, trailerima i sličnim marketinškim trikovima, HBO je sličnim tretmanom odlučio počastiti i sve obožavatelje političkih previranja u Westerosu. Na sreću, ne vode se napornom promocijom kao u slučaju The Walking Deada, već nam curenje sline izazivaju 15-minutnom prezentacijom, koja govori sve što trebamo znati o novoj sezoni, bez da otkriva išta konkretno!

Game of Thrones Season 4 – A Foreshadowing:

Kada bi se radilo o bilo kojoj drugoj seriji, rekli bismo da je ovoliko hvale i nabrijavanja jednostavno preseravanje, ali s obzirom da svaka nova sezona Game of Thronesa pomiče granice, sigurni smo da svaka izgovorena riječ u ovoj najavi stoji. Tako ćemo vidjeti još žešće i opasnije političke spletke (najgore će tu proći Tyrion), nove pretendente na prijestolje i prinčeve željne osvete (princ Oberyn Martell), jedno od najspektakularnijih vjenčanja u bilo kojoj seriji ikada, mnoštvo krvavih bitaka i dakako, zmajeve!

Glumačka nas ekipa na simpatičan način provodi kroz svoju svakodnevicu snimanja, daje neke insajderske informacije o svojim i drugim likovima, te najavljuju pravu napeticu. Jedino što nedostaje ovom materijalu je barem spomen činjenice da se sada već uistinu veliki dio serije snima u Hrvatskoj (Dubrovnik, Split, Baška Voda, Mosor…), ali nadamo se da su gledatelji diljem svijeta toga već svjesni. Bilo kako bilo, 6. travnja dolazi, a onda se možemo pozdraviti s ovim dosadnim životom bez zmajeva.

TAGOVIfantasy Game of Thrones George R.R. MArtin Igra prijestolja najava serija

Komentiraj