Zabava

Aside Banners

20 godina Seinfelda

Najbolji sitcom svih vremena već dvadeset godina prodaje ljudskom rodu robu bez konkurencije - ništavilo. Serijal o ničemu unisono obožavaju kritika, gledateljstvo i producenti

Piše , Objavljeno

Jerry Seinfeld je debitirao s pilot epizodom na NBC-ju 5. srpnja 1989., no prva epizoda Seinfelda emitirana je 31. svibnja iduće godine. Devet sezona u sveukupnih 180 epizoda proglašeno u nekoliko TV magazina najboljom TV serijom svih vremena, a pred dvije godine utjecajni Entertainment Weekly rangirao ju je na treće mjesto all-time najboljih iza The Sopranosa i Simpsona.

Još jedan povijesni presedan glasi da je Seinfeld najdistriburaniji sitcom ikada, što je i više nego očito u našem slučaju gdje je konstantno visio po programu nacionalne televizije, a sada ga reprizira i Nova.

U međuvremenu se četveročlana ekipa okrenula drugim stvarima. Jerry Seinfeld sada valja fore u serijalu ‘Curb Your Enthusiasm‘, ćelavi podmukli Constanza oliti Jason Alexander povlači se po nebrojenim TV produkcijama osim što ozbiljno igra poker kada god stigne, Elaine tj. Julia Louis-Dreyfus glumački tu i tamo asistira Seinfledu, a pokupila je i drugog Emmyja za ulogu u sitcomu The New Adventures of Old Christine. Spaljeni susjed Kramer, Michael Richards, krako je vrijeme imao vlastiti show, bezuspješno, a potom se ‘smirio’ u bezbroj usputnih pojavljivanja.

Evo kratki video hommage povodom 20.- te svijećice serije o čijoj kemiji i popularnosti i sami protagonisti danas mogu tek nostalgično sanjati:

TAGOVIjerry seinfeld Seinfeld serija sit com

Komentiraj