Igre

Ruše se rekordi

Aside Banners

32 milijuna gledatelja pratilo je finale League of Legends prvenstva

Piše , Objavljeno

Ako još postoji netko tko je mislio da elektronički sportovi nikada neće biti popularni kao oni “pravi”, sada mora priznati da je bio u krivu, jer League of Legends ruši sve rekorde!

lol

U zadnje vrijeme industrija video i računalnih igara gotovo svakoga dana prima neku izvanrednu vijest, a sada nas je ekipa iz Riot Gamesa obradovala izbacivanjem podataka o gledanosti svojeg trećeg po redu League of Legends svjetskog prvenstva, koje je održano još 4. listopada. A one kažu…. drum roll…. 32 milijuna gledatelja! Prvenstvo je livestreamao Twitch, a oboren je rekord i u najviše gledatelja u jednom trenutku: čak 8,5 miljuna!

Kako bi se ove brojke stavile u perspektivu, treba reći da je prethodno prvenstvo pratilo ukupno 8,2 milijuna ljudi (1,1 milijun u isto vrijeme), dok je kraljevsko vjenčanje 2011. godine gledalo samo 300 tisuća, a prošlogodišnje otvaranje Olimpijskih igara 500 tisuća gledatelja u isto vrijeme. Brojke League of Legends turnira negdje su u rangu onih skoka Felixa Baumgartnera, a ne treba niti spominjati da je najjači među konkurentima u elektoničkim sportovima (drugo je Dota 2 prvenstvo, čije je finale gledalo milijun gledatelja u isto vrijeme).

lol

Ipak, iako je rast više nego očit te pokazuje neke bitne trendove za industriju zabave, još uvijek se ne može mjeriti s gledanošću nekih TV događaja, koji se ponekad mjere i s preko 100 milijuna gledatelja (posljednji Super Bowl, iako ga je ovaj League of Legends turnir prešišao po broju livestream gledatelja). Ali nema veze, svi ti nabrijani i isklesani sportaši ionako imaju još par godina dominacije, a onda će prave zvijezde postati patuljasti 16-godišnji Koreanci i štrkljavi Ukrajinci, koji rasturaju razne LoL-ove, Dote, Starcrafte i druge igre… a onda slijedi bling bling, Ferrariji i top modeli!

TAGOVIdota elektonički sportovi gameri gejmeri league of egends lol starcraft video igrice

Komentiraj