Zabava

Aside Banners

50 CENT – Curtis

Dakle, igra je službeno završena. Došlo je vrijeme da Idesh! da konačnu presudu tko je pobjednik u utrci za medijski najnapuhaniji album 2007.

Piše , Objavljeno

Dakle, igra je službeno završena. Došlo je vrijeme da Idesh! da konačnu presudu tko je pobjednik u utrci za medijski najnapuhaniji album 2007. Kanyea smo ocijenili a sada preostaje da odredimo kakav je album naš prorešetani prijatelj snimio.

Curtis

Curtis

Nakon prvog preslušavanja zapitao sam se:�Pokazuje li ovaj album bilo kakav pomak u odnosu na prethodne albume?� Odgovor dolazi sam po sebi, čim preslušate posljednju traku. 50 Cent ulazi ziheraški i nastavlja raditi ono što smo navikli slušati na baš svakom prijašnjem izdanju. Nema ničeg novog, a pojedini trackovi zvuče kao nešto što nije upalo na prošli album pa je svoje mjesto pronašlo na ovom.

No, bio bi grijeh reći da se ovdje radi o običnom i uobičajeno lošem albumu. Ne, ovo je prikaz trenutnog stanja hip-hop scene. Djeluje umorno, istrošeno i bezidejno. Baš onako kako zvuči svaki prenapumpani mainstream album lišen ideje i inovacije.

Nije sve crno. Ima ovdje ubojitih numera koji će tresti membrane svakog fensi kluba od New Yorka do Nove Gradiške. Produkcija je napumpana i uistinu nemam većih zamjerki kada čujem Ayo Technology, I Get Money ili Peep Show. Kada ustreba, Fiftika zna i može napraviti ono što treba svakom klubu i svakom nabrijanom auto ozvučenju. No, uz najbolju volju i simpatije koje gajim prema svakom klupskom tracku koji je retardiran i potiče isključivo na ples, ovaj album ne drži vodu.

Ipak, valja objektivno pristupiti predviđanju uspjeha koji će ovaj album ostvariti na tržištu. Kada situaciju krenemo sagledavati s aspekta komercijalne prođe, govorimo o nečem dijametralno drugačijem. Odjednom pred sobom imamo odličan komercijalni proizvod koji MORA uroditi zelenim, šuškavim plodom koji će Curtisa odvesti �ravno u banku – ha ha ha ha�, a priznajmo da je upravo to konačna namjera ovakvih albuma. Jedino je pitanje hoće li fanovi stati iza svog čovjeka Fiftija i odvesti ga na prvo mjesto.

No, što se nas tiče, ovo je daleko ispod Kanyea i daleko ispod onog što su neki od nas očekivali…

TAGOVI50 cent album curtis glazba kanye west

Komentiraj