Zabava

Aside Banners

Afro Samurai: Resurrection

DVD Afro Samuraia napokon je vani, a svi vi koji se želite pobliže upoznati s ovom kul animiranom kreacijom, od spoznaje udaljeni ste samo jedan klik.

Piše , Objavljeno

afro samurai

afro samurai

Ako ste fanovi japanske škole i mangi, a još uvijek niste čuli za Afro-Samuraja, vrijeme je da se upoznate s ovom odličnom animiranom zajebancijom iza koje stoji masa super popularnih glumaca, glumica i glazbenika. Tim više što je ove godine na tržište izbačen i najnoviji DVD “Afro Samurai:Resurrection” koji je službeni nastavak prvog dugometražnog filma iz 2007. Glasove kao i obično daju Samuel L. Jackson, Ron Perlman, Mark Hamill, Kelly Hu i Lucy Liu koje vam ne trebamo posebno predstavljati.

Resurrection is bangin’ son!

U kratkim crtama, riječ je o mangi koja je nakon niza godina provedenih po raznim magazinima postala petodijelna serija crtića prikazanih na Spike TV-u. Iza serije stoje Fuminori Kizaki i popularni studio Gonzo koji stoji ne samo iza cijelog čuda anima koje se prikazuju diljem svijeta već i iza igara, spotova i dugometražnih filmova koji su se pojavljivali od 1996 pa sve do danas. Oni zainteresirani mogu provjeriti njihovu produkciju na YouTube profilu ili Crunchyrollu jer Gonzo je dosta svog materijala postavio tako da ekipa u projektima može uživati bespla’.

afro samurai

afro samurai

Radnja je smještena u Japanu budućnosti, a glavni junak Afro kroči svijetom u vječnoj potrazi za osvetom (niste valjda mislili da se ne radi o osveti) jer krvoloci su mu skončali oca, a to sranje ne može proći bez krvave odmazde. Dodatni zaplet je i taj da u njegovom svijetu stvari funkcioniraju nešto slično kao i u Highlanderu. Dakle, postoji samo jedan Broj 1, a izazvati ga može samo Broj 2. Afrov otac bio je Broj 1, a glavu mu je otfikario Justice, trenutni Broj 1. Afro je Broj 2 i, kao što već možete i pretpostaviti, želi postati… što? Broj 1. Dakle, nema zajebancije jer onaj tko dosegne prvo mjesto raspolaže ne samo kul titulom već i božanskim moćima.
Ne želimo vam kvariti priču, ali dovoljno je da vam kažemo kako u nastavku Afro ponovno mora postati Broj 1 i da ovog puta ne jebe živu silu.

Za glazbu se ponovno pobrinuo Robert Diggs, svima poznatiji kao RZA, frontmen i glavni producent popularne rap grupe Wu-Tang Clan. Čovjek je to koji raspolaže zavidnim znanjem ove tematike, a njegove je savjete potražio i Quentin Tarantino u vrijeme kada je snimao “Kill Billa“. Na kraju krajeva, čovjek je radio na soundtracku oba filma i pojavio se u genijalnom Jarmuschevom “Ghost Dogu” kojeg smo super gotivili.

RZA -Fury in my eyes

Dakle, trebamo li još što dodati? Čini nam se da ne jer Afro Samurai mora se pogledati. Za sve zainteresirane za DVD izdanje najnovijeg nastavka, prilažemo i link koji vas vodi do Amazona preko kojeg možete naručiti svoj primjerak redateljske verzije. Endžoj!

TAGOVIafro samurai animacija Fuminori Kizaki gonzo japanci lucy liu manga Robert Diggs Ron Perlman samuel l jackson

Komentiraj