Film i TV

Aside Banners

Ako je suditi po traileru, Drakula 3D Daria Argenta žešći je drek od filma

Piše , Objavljeno

Ljubiteljima horrora i misterije okice uvijek lagano zatrepere na spomen novih projekata Daria Argenta. Tome je, u zadnje vrijeme, uzrok prije svega njihova katastrofalna kvaliteta.

dracula 3d

Dario Argento je jedan od onih redatelja, koji su u velikoj mjeri pomogli formirati modernu kinematografiju, ali su ostali nepoznati široj javnosti. Njegov rad na giallo filmovima (talijanski podžanr horror-misterij-krimića s elementima erotike) utjecao je na hrpu današnjih redatelja, a Mother of Tears trilogija (Suspiria, Inferno, Mother of Tears) smatra se klasikom filmske umjetnosti. Zato se svaki njegov novi projekt očekuje s velikim nestrpljenjem, a Dracula 3D nije ostao iznimka.

Dracula 3D – trailer:

Na žalost, moramo reći da velikog talijanskog majstora lagano gazi vrijeme, te da ovo što možemo vidjeti u traileru, izgleda više kao neki trećerazredni amaterski mockumentary, nego ozbiljan horror na temu besmrtnog grofa Dracule. Thomas Kretschman u naslovnoj ulozi podsjeća na rekvizit iz parodija, Rutger Hauer kao Van Helsing je naprosto smiješan, a jedino što bi nas moglo privući ovome filmu jesu Marta Gastini i Asia Argento. Poznavajući starog Daria, barem ćemo se nagledati sisa!

Uglavnom, film u kina dolazi 4. listopada (sumnjamo da će se naći na repertoaru naših distributera), ali već je neko vrijeme u opticaju po tržnicama, stoga, ako baš nemate ništa pametnije za raditi, bacite oko na ovu, nikada prije ekraniziranu priču o vampirima!

TAGOVIasia argento dario argento Dracula Giallo horror van helsing

Komentiraj