Film i TV

Ako ovo ne upali, odustajemo!

Aside Banners

Ameri ne odustaju: ‘IT Crowd’ dobiva svoj drugi (nadamo se i mnogo uspješniji) US remake

Piše , Objavljeno

Jedna od najboljih novijih britanskih humorističnih serija već je dobila jedan iznimno neuspješan američki remake, ali sada bi stvari trebale biti znatno bolje!

IT crowdAko nešto vrijedi, a nije napravljeno u SAD-u, budite sigurni da će Ameri pronaći lovu, ljude i način kako to pretvoriti u nešto što njihovo tržište može probaviti. To je pogotovo slučaj s filmovima i serijama, a jedna od glavnih meta im je već godinama sada već kultna britanska serija IT Crowd. Onima koji nemaju pojma o čemu pričamo, savjetujemo da u roku od najviše tjedan dana na bilo koji legalan ili ilegalan način nabave sve četiri sezone (plus specijal) i progutaju ih u jednom zalogaju, jer osim Silicon Valleya na televiziji nećete naći ništa što na toliko vjeran i simpatičan način prikazuje geek kulturu (za razliku od prvoloptaškog smeća u koje se pretvorio The Big Bang Theory).

Spaljene dogodovštine i avanture dvojice IT “stručnjaka” Mossa (Richard Ayoade) i Roya (Chris O’Dowd), njihove neurotične i potpuno neuke menadžerice Jen (Katherine Parkinson), prolupalog seksističkog šefa Douglasa Reynholma (Matt Berry) i ostale genijalne ekipe (Richmond FTW!) već je dobila jedan američki remake, koji je ispao takva teška katastrofa da nije stigao dalje od pilota. Nije mu pomoglo niti što je prva epizoda bila doslovna kopija britanskog originala, što je Ayoade ponovio svoju ulogu, a Roya odigrao danas prilično popularni Joel McHale… jednostavno, ništa nije štimalo. Nije se radilo o totalnoj katastrofi, ali kada ti seriju svrstaju u istu kategoriju kao svojevremeno pregaženi remake Red Dwarfa, znaš da si na tankom ledu!

IT Crowd – pilot američkog remakea:

Pošto je geek kultura danas ono što su MTV, skateboard i široke hlače bili 90-ih, jasno je da Ameri ne žele tako lako odustati od moguće zlatne kravice pa će tako 7 godina nakon velikog remake neuspjeha pokušati istu stvar učiniti još jednom, ali ovaj puta s drugačijim rezultatom. Za to su angažirali dvojicu bivših pisaca Scrubsa i Communitya, Neila Goldmana i Garretta Donovana, koji već pišu pilot za NBC.Osim ovih vijesti, o novom se projektu ne zna gotovo ništa drugo, ali moguće je da se u njemu ponovno pojavi Ayoade i barem u tom pogledu pokuša vratiti onaj šarm originala. S druge strane, američka verzija The Officea je otišla svojim putem (osim nekoliko prvih epizoda) što se na kraju pokazalo kao pun pogodak, tako da je teško reći koja je prava formula za dobru američku konverziju. U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti što nam to Jenkiji sada spremaju…

TAGOVIamerička verzija britanska serija humoristična serija IT crowd remake sit com

Komentiraj