Film i TV

Jesen bi mogla biti vruća

Aside Banners

Američki kritičari odlučili: Od nadolazećih novih serija, Gotham obećava najviše

Piše , Objavljeno

U drugom po redu godišnjem izboru za najbolju novu seriju nadolazeće sezone Američka je Udruga televizijskih kritičara izabrala pritajenog favorita: kriminalističku dramu Gotham.

gothamKoliko god mi željeli da Gotham uspije, moramo priznati da smo bili pomalo skeptični oko serije o načelniku Jamesu Gordonu, jednom od ikoničnih likova mračnog Batman svijeta, pogotovo kada su za glavnog glumca odabrali Bena McKenzieja, lika koji je i dalje najpoznatiji po ulozi u teen seriji The O.C. No, sudeći po prvim reakcijama američke Udruge televizijskih kritičara, izgleda da smo se prevarili (što polagano postaje pravilo u slučaju bilo čega vezanog uz Batmana; dovoljno se samo sjetiti pljuvanja po izboru Heatha Ledgera za ulogu Jokera pa eto gdje nas je to dovelo), jer upravo su oni Gotham proglasili serijom koja najviše obećava u ovoj novoj, jesenskoj sezoni.

Foxov je krimić tako prestigao CW-evu razigranu dramediju Jane the Virgin i Showtimeovu kontroverznu dramu The Affair, a pobijedio je i u kategoriji drame. Drugo je mjesto tu zauzeo The Affair, a na treću se poziciju smjestio How to Get Away With Murder, odvjetnički triler s Violom Davis.

Jane the Virgin

Jane the Virgin

Do ovih se rezultata došlo provođenjem ankete među svim članovima udruge, a iako “najperspektivnije” ne znači nužno i “najbolje“, pogotovo u okvirima cijele sezone, ipak daje dosta dobar uvid u ono što možemo očekivati. Tako bi u kategoriji komedije najviše pažnje trebali privući obiteljski sit-com Black-ish s Anthonyem Davisom i Laurenceom Fishburneom u glavnim ulogama, već spomenuta Jane The Virgin te NBC-eva komedija o vezama, A to Z.

Osim Gothama, najperspektivnijim se pokazao projekt Jane the Virgin, čija neobična tema (pobožna djevica slučajno zatrudni umjetnom oplodnjom) i iznimno hvaljena gluma nadolazeće zvijezde Gine Rodriguez u glavnoj ulozi gotovo pa garantiraju da će se o ovoj seriji itekako pričati u idućih nekoliko mjeseci. Bilo kako bilo, izgleda da nas očekuje vrlo dobra televizijska sezona, koja ipak ima jednu veliku manu: gdje naći vremena za još 2-3 nove serije?!

TAGOVIgotham jane the virgin jesenska sezona komedija kriminalistička serija serije

Komentiraj