Film i TV

Seksi zloća!

Aside Banners

Angelina Jolie briljira kao Zla vila u prvom traileru za Maleficent

Piše , Objavljeno

Napokon se netko sjetio pozabaviti i uistinu zanimljivim likovima iz bajki braće Grimm, tako da nam uskoro dolazi verzija Trnoružice sa Zlom vilom kao glavnim likom!

maleficient posterVjerojatno ste polomili jezik na naslovu ovoga filma (čita se otprilike m’lefisnt), a nećemo se usrećiti nisi s hrvatskim prijevodom, Zlurada. No, Maleficent je filmska ekranizacija bajke kakvu smo dugo čekali i koja obećava uistinu kvalitetan film, zato nam je bolje da zapamtimo sva ta imena!

U ovoj, modernoj verziji Uspavane ljepotice, pratiti ćemo postanak i klimaks jednog od najopakijih i najzlobnijih negativaca Disneyeva univerzuma, Zle vile znane kao Maleficent. Nakon što ju kralj i kraljica ne pozovu na krštenje svoje novorođene princeze Aurore (iliti Trnoružice), Maleficent baca kletvu na mladu prestolonasljednicu, koja će se na svoj 16. rođendan ubosti na trn, te utonuti u vječni san. Evo kako to otprilike izgleda u prvom teaser traileru.

Maleficent – teaser trailer:

Moramo priznati da Angelina Jolie izgleda opako dobro u ulozi Maleficent, te su dovoljna i ova tri-četiri kadra da zaključimo da je bila pravi izbor. Nakon što je nekoliko posljednjih godina novinske stupce punila uglavnom poprilično bizarnim potezima, napokon se prihvatila onoga što joj je i donijelo sve te silne milijune, neviđenu slavu i Brada Pitta: glume seksi likova (a koliko god Zla vila bila zla, ne može se reći da ju ne bismo… onako malo, iza čoška…)! I mala je Elle Fanning više puta dokazala da zna glumiti, tako da niti njenu ulogu Trnoružice ne bismo trebali dovoditi u pitanje, a budžet od preko 200 milijuna dolara dovoljan je da se naprave sve potrebne produkcijske perverzije!

S druge strane, malo smo skeptični zbog izbora Roberta Stromberga kao kapetana ovoga broda, pošto mu je ovo ipak redateljski debi. Istina, čovjek je genijalni umjetnički redatelj, koji je za svoj posao dobio dva Oscara (Avatar i Alisa u Zemlji čudesa), ali baviti se samo vizualnim dijelom je ipak znatno drugačije nego režirati cijeli film. A šta reći, valjda Disneyeve glavešine znaju prepoznale talent i nije na nama da  sudimo… barem do 30. svibnja iduće godine, kada bi se film trebao pojaviti u kinima!

TAGOVIbajka blockbuster disney fantasy filmski hit maleficent trnoružica zla vila

Komentiraj