Zabava

napokon... ili?

Aside Banners

Angry Birds crtić stiže!

Piše , Objavljeno

Naši roditelji se s nostalgijom sjećaju Calimera i njegove pernate družine. E pa, Angry Birdsi se napokon pojavljuju u animiranoj formi i ne želimo više slušati o nenasilnom Calimeru. Hoćemo krš i lom.

Angry Birds crtićFinska tvrtka Rovio nas je zarazila novom vrstom ptičje gripe pa smo čekanja kod nezainteresiranih liječnika i predavanja nekompetentnih profesora kratili lansiranjem ljutitih ptičica na zelene svinje. Nakon velikog uspjeha igre i njezinih nastavaka s twistom (Star Wars ediciju obožavamo), plišanih igračaka koje možete kupiti svuda i društvenih igara, na red je došao i crtić.

16. ožujka će biti premijera Angry Birds Toonsa, animirane serije o kojoj se ne zna previše, ali vjernim praćenjem avantura pernatih, namrgođenih stvorenja ćemo saznati štošta o događajima na Piggy Islandu. Igra je šarena, ali crtić izgleda još šarenije, a ptice nisu baš čitavo vrijeme u nekoj vrsti PMS-a, čak im se omakne i koji osmijeh. Pretpostavlja se da ćemo u animiranoj seriji moći uživati svakog tjedna na sajtu serije.

U osamdesetima i ranim devedesetima svi crtići na TV-u su bili polusatne reklame kako bi se igračke što bolje prodavale (G.I.Joe, He-Man, Transformeri i Power Rangersi…). Animiranje likova iz hiperpopularnih video-igara je idući korak u evoluciji zabave i marketinga. Pokušaja ekranizacije igara je bilo u prošlosti, ali sada su igre dostupnije nego ikad jer nije potrebno imati skupu konzolu i još skuplju igru što uvelike povećava broj potencijalnih gejmera – sve je na dohvat palca.

Osim crtića, najavljen je i film za 2016. godinu, a za projekt su već rezervirani John Cohen (producent animiranog hita Despicable Me) i David Maisel – bivši predsjednik Marvel studija i izvršni producent Iron Mana.

Rovio su nazivali Disneyem nove generacije, a Finci pokazuju da se itekako znaju nositi s visokim očekivanjima.

TAGOVIangry birds crtani rovio

Komentiraj