Film i TV

Dobre anime vijesti

Aside Banners

Anime serijal Sailor Moon se u novom ruhu vraća na male ekrane, a evo i prvog trailera

Piše , Objavljeno

Jedna od najpoznatijih i najobožavanijih anime serija svih vremena dobiva zasluženi remake, s nekim malim, ali itekako bitnim preinakama.

sailor moon 1

Možda je teško povjerovati, ali zadnji je nastavak Sailor Moon anime serijala snimljen 1997. godine, kada su avanture magične djevojčice i njezinih astralnih prijateljica prekinute nakon 5 sezona i preko 200 nastavaka. Još je teže povjerovati da je jedna domaća televizija davne 2002. godine napravila radikalni korak prema naprijed i kupila ovu seriju, tako da je poneki ljubitelj japanske animacije imao priliku pogledati o čemu se tu radi. Mnogi su se tada i zakačili, a kako to obično biva s anime uradcima, od te ovisnosti nema izlječenja…

Kada se govori o Sailor Moonu, na pamet nam padaju samo iznimno pozitivni epiteti. Osim što je pokorila tržište manga i anime serija, ova je franšiza izrodila i nekoliko animiranih i igranih filmova, mjuzikl i par glazbenih CD-a, video igrice, igraće karte i neprebrojivu hrpu razne ostale tematske robe, a valja napomenuti da je i jedan od rijetkih ovakvih proizvoda koji je stekao veliku popularnost i izvan granica Japana. Priča o običnoj tinejdžerici koja susreće neobičnu crnu mačku Lunu, igrom slučaja postaje Mjesečeva ratnica i pridužuje se ekipi sličnih djevojaka koje iz tjedna u tjedan pokušavaju spasiti našu planetu od uništenja? Znaju Japanci što prolazi, a kada nešto prolazi, treba to znati iskoristiti do kraja. Sada, nakon 17 godina čekanja, nasljednik kultnog serijala je napokon tu!

Pretty Guardian Sailor Moon Crystal – trailer:

Puni naslov novog serijala glasi Pretty Guardian Sailor Moon Crystal, a najvažnija je novost da će se ovaj put daleko više držati priče i stila manga izvornika. To je primjetno već iz samog detalja nogu ratnica u ovom traileru, koje su nešto duže i znatno mršavije nego u prvom serijalu. Nije da smo neki fanovi čačkalica umjesto nogu, ali što možemo kada Japanci to obožavaju!

Sailor Moon Crystal će u startu biti preveden na 10 svjetskih jezika, a kako će jedan od njih biti i engleski, većina će obožavatelja u ovoj novoj ediciji svoje omiljene anime moći uživati već od 5. srpnja.

TAGOVIanime animirana serija japan mjesečeva ratnica Sailor Moon serija sf

Komentiraj