Zabava

Aside Banners

Anna & Anna

Jedna životna odluka promijeniti će zauvijek Annin životni put. No, odlazak u Šangaj dovodi do susreta sa drugom Annom, točnije sa samom sobom. Imali li što strašnije nego stati licem u lice sa svojim drugo ja.

Piše , Objavljeno

Anna & Anna

Anna & Anna

Kao prvo želimo se opravdati zbog čega smo gledali ovu kinesku umotvorinu. Bila je nedjelja. Na domaćim kanalima vrtjeli su «Stipe u gostima», nakon koje je uslijedio «Daylight» s u ovom film nepodnošljivim Sly Stalloneom, «Brze i žestoke» smo gledali dva tjedna prije na nekom drugoj kanalu, «Wild Wild West» je toliko glup film kojega ne mogu spasiti ni sve šale Willa Smitha i grudi Salme Hayek, a Steve Martina jednostavno ne možemo progutati.

A sad o filmu. Anna (Kar Yan Lam) je poslovna žena, živi u Singaporeu, a zbog posla mora se vratiti u šangaj gdje je nekoć živjela. Tamo igrom slučaja susreće ženu koja ne samo da nevjerojatno sliči na nju nego je njen doppelganger. Dakle susreće samu sebe. Ta druga Ana, bavi se slikanjem, živi s propalim i depresivnim koncertnim pijanistom Ouyangom. Uglavnom Ana 2 živi život koji je Ana 1 napustila. I onda njih dvije odluče zamijeniti identitet na tri dana…

Sjećate li se kako su u srednjoj školi svi «neshvaćeni» kao omiljenog pisca voljeli isticati Kafku. Bio im je super, iako nisu imali pojma o čemu se radi. No, zato postoje sve one teorije književnost pa su se mogli provući i praviti pametni. E tako smo i mi za vrijeme gledanja ovoga filma, ali i nakon njega morali na Internetu provjeriti o čemu se u ovome filmu zapravo radi.
Uglavnom, doppelganger je dvostruki ili drugi JA. U literaturi, analizi snova i simbolizmu, često figurira kao blizanac, sjena ili zrcalna slika protagonista. Karakteristično je za Dvojnika da se javlja kao identičan (ili vrlo sličan) protagonistu, a poznato je da mačke i psi vide svoje doppelgangere.
Super ideja, zar ne? Ali redatelj Aubrey Lam Oi-Wah, koji je do sada snimio dva filma «Hidden Track» i «Twelve Nights», uspio je od ovoga napraviti sat i pol vremena prosječnog, jedva gledljivog filma. A pouka filma da bez obzira na životne odluke i odabire ne možemo izbjeći vlastitu sudbinu, možemo iščitati i iz komedija Willa Ferrella.

Idesh! preporuka:Jesmo vam spomenuli što je taj dan bilo na televiziji?
Redatelj:Aubrey Lam Oi-Wah
Uloge: Karena Lam Ka-Yan, Lu Yi, Tender Huang Teng-Hao
Trajanje:90 minuta

TAGOVIanna i anna Aubrey Lam Oi Wah film

Komentiraj