Glazba

Indie do kraja!

Aside Banners

Arcade Fire se iz kontroverzi izvlače emotivnim spotom za stvar Afterlife

Piše , Objavljeno

Arcade Fire je trenutno pod svjetlima reflektora zbog novog albuma, velike turneje i nekih kontroverznih izjava, pa na loptu staju onim što najbolje rade… dobrom glazbom i izvrsnim spotovima!

arcade fire

Ovih dana nije nimalo lako biti jedan od članova opasno popularnog indie benda Arcade Fire, jer je pažnja koju dobivaju od medija i javnosti postala poprilično iscrpljujuća. Prije jedva mjesec dana izdali su svoj četvrti studijski album (i to dupli) Reflektor, koji je naišao na prilično mlake reakcije kritike i fanova, a dodatne su kontroverze izazvali neobičnim zahtjevom za nadolazeću veliku koncertnu turneju.

Naime, momci i djevojke iz ovog kanadskog rock benda zamolili su svoje fanove i slušatelje da na koncert dolaze formalno odjeveni (po mogućnosti, u smokinge) ili kostimirani, što je izazvalo bijes i negodovanje jednog dijela njihove publike. Ne znamo točno što se u glavama tih osjetljivih pojedinaca pomračilo, ali ovu su simpatičnu molbu, koja ima određenu scensko-glazbenu funkciju, shvatili kao fašistička naređenja bahatih hipstera i gaženje ljudskih prava publike. Svašta… Arcade Fire su se na kraju ispričali zbog eventualnih grešaka u komunikaciji poruke, te odgovorili onim što najbolje znaju: vrhunskim spotom!

Arcade Fire – Afterlife:

Ovaj je bend već dobro poznat po svojim originalnim i dramski orijentiranim spotovima, kao i interaktivnim radovima, a niti Afterlifeom nisu propustili priliku napraviti kratki i emotivni indie filmić. Spot je režirala Emily Kai Bock, a moramo priznati da je dobrodošla promjena nakon svih tih silnih sisa i guzica koje nas bombardiraju ovih dana (da nas ne biste krivo shvatili, nema ni u tome ništa loše!)

TAGOVIarcade fire indie drama interaktivni video reflektor spot

Komentiraj