Glazba

Arcade Fire ponovno je interaktivan

Aside Banners

Arcade Fire vas uvlače u svoj svijet u interaktivnom spotu za ‘Reflektor’

Piše , Objavljeno

Spot za pjesmu Reflektor multimedijalno je i pomalo psihodelično remek djelo, na tragu drugih interaktivnih radova sve popularnije grupe Arcade Fire.

arcade fire

Kada su indie rockeri iz relativno nepoznatog sastava Arcade Fire 2004. godine izdala svoj prvi album, Funeral, mnogi su ih kritičari počeli nazivati Rolling Stonesima našega doba. Danas, deset godina nakon proboja na svjetsko glazbeno tržište, momci i djevojke iz sastava dokazuju da su jedan od najznačajnijih bendova današnjice, kako svojim glazbenim, tako i scensko-spotovskim doprinosima.

Nakon interaktivnog poigravanja u spotovima za The Wilderness Downtown i Neon Bible, i prvi su singl s nadolazećeg albuma Reflektor (izlazi 29. listopada) odlučili predstaviti na isti način. Radi se o pjesmi koja se također zove Reflektor, a spot je izradio dugogodišnji suradnik grupe, Vincent Morisset, u svojem prepoznatljivom, multimedijalnom stilu. Kako to izgleda, možete provjeriti ovdje, a kao i u prijašnjim radovima, za najkvalitetnije iskustvo preporuča se korištenje Google Chromea.

justareflektor_arcadefire_2

Jednom kada spot počne, ovisno o tome koji od ovih uređaja koristite, moći ćete sami igrati ulogu ‘reflektora’, te davati unikatni vizualni obol priči o mladoj ženi, koja je zarobljena između svojega i našega svijeta. Spot je sniman na Haitiju, a osim prekrasnih lokacija i nekih zanimljivih interaktivnih rješenja (kako su se neki od tih elemenata stvarali, možete provjeriti ovdje), ne treba zaboraviti niti iznimno kvalitetnu i duboku pjesmu Arcade Firea, na što smo, uostalom, već i navikli!

Naravno, grupa je napravila i klasičan spot, za one koje takve interaktivne igranke ne zanimaju. A bome, niti on nije lišen art perverzija…

Arcade Fire – Reflektor (klasični spot):

TAGOVIarcade fire glazba interaktivni spot interaktivno spot

Komentiraj