Film i TV

Vraćaju se Bluthovi

Aside Banners

Arrested Development se vraća, a evo i prvog trailera

Piše , Objavljeno

Malo je koja serija svojom kvalitetom uspjela stvoriti tako vjernu bazu obožavatelja kao Arrested Development. Zato nije niti čudno s kolikim se iščekivanjem prati dolazak četvrte sezone.

arrested development

Arrested Development iliti Prikraćeni po naški (jedan od boljih prijevoda, ali opet, nedovoljno dobar da uđe u opću uporabu), bila je serija koju se ili obožavalo ili mrzilo. Na svu sreću, obožavatelji su bili u većini, kako za vrijeme njenog prikazivanja, kada je trebalo ocjenama pokazati što misle, tako i nakon tri snimljene sezone, kada su nenadano ostali bez svojih ‘najmilijih’.

Upravo je ukidanje serije u vrlo ranoj fazi njezinog života ostalo jedan od presedana u takvoj TV produkciji. Jer, ako ćemo suditi po serijama poput Kako sam upoznao vašu majku ili Dva i pol muškarca, studiji uglavnom muzu koncept dok god mogu, premda realno ‘mlijeka’ nema već nekoliko zadnjih sezona. Ipak, Arrested Development nikada nije bio takav tip serije i samo još jedan generički sitcom. Bila je to serija neobična po gotovo svemu, pa tako i svom odnosu prema komediji i fanovima. Zato su odlučili napraviti ono što je veliki Seinfeld napravio nekoliko godina prije njih: otići na vrhuncu!

Sada, sedam godina nakon završetka prikazivanja, serija se vraća u svojoj četvrtoj sezoni, i to u shemi Netflixa, internet medijskog providera, koji sve češće ulazi u igru s autorskim serijama. Nakon izvrsnog House of Cards, ovo će im biti druga velika uspješnica (premda ne treba paliti vatru dok je zec u šumi, vjerujemo u njen uspjeh), a poput spomenute političke drame, svih 14 epizoda će se u distribuciju pustiti u komadu. Pomalo je apsurdno da takav koncept Netflixu paše, ali izgleda da je zarada itekako dovoljna da ga se drže.

Arrested Development – trailer za 4. sezonu:

A što očekivati od četvrte sezone? Po viđenom iz trailera, obitelj Bluth se nije nimalo promijenila. Svaki od njezinih članova je priča za sebe, a još uvijek se znamo zapitati: “Kako su ga/ju dovraga smislili?!” Zato je valjda teško izabrati favorita. Možda stariji brat, mađioničar Gob (Will Arnet)? Ili bivši doktor Tobias Fünke (David Cross), koji očajnički želi postati glumac? Uistinu je teško odlučiti, a i reći nešto posebno o humoru, ili opisati neki od nastavaka. Arrested Development je serija koju se ne može prepričati u nekoliko rečenica, ona je kompleksna i uvrnuta priča koju se jednostavno mora pogledati da bi se razumjelo i znalo cijeniti. Takva potreba da se uistinu prati u kontinuitetu, vjerojatno ju je koštala većeg odaziva publike, ali nekada kvalitetu jednostavno treba staviti ispred kvantitete.

Premijera svih 14 nastavaka biti će 26. svibnja (dakle, za vikend), što ostavlja taman dovoljno vremena da se podsjetimo na dogodovštine ove lude obitelji, ali i da možda zakačimo pokojeg budućeg fana iz kruga obitelji, prijatelja ili kućnih ljubimaca. Koliko god se možda možda činilo da humorističnih serija ima obilje, stvarno originalnog materijala se vrlo rijetko nađe. A Arrested Development ga ima i u suvišku.

TAGOVIArrested Development Netflix prikraćeni serija

Komentiraj