Glazba

Čista golotinju

Aside Banners

Samo eksplicitna golotinja i ples u spotu Asafa Avidana

Piše , Objavljeno

Nakon što je prošle godine rasturio hitom  One Day/Reckoning song, novi spot Asafa Avidana donosi mnogo plesa i još više golotinje.

asaf avidan

Glazbena priča Asafa Avidana i njegovih Mojosa jedna je od onih nevjerovatnih spletova okolnosti, koji su nepoznati izraelski folk sastav i njegova pjevača neobičnog, ženskastog glasa, pretvorili u svjetske zvijezde. Ipak, priča o Asafu Avidanu nije moguća bez jednako nepoznatog 24-godišnjeg studenta i povremenog DJ-a/producenta, umjetničkog imena Wankelmut, čije je zajebavanje sa semplovima Avidanove tužne balade One Day, proizvelo One Day/Reckoning song, jedan od najvećih prošlogodišnjih house hitova, te himnu ljeta 2012. Niti Avidan niti Wankelmut nisu očekivali da će se iz svega toga izroditi nešto veliko, ali kvalitetan remix i prstohvat sreće ucrtali su njihova imena na svjetsku glazbenu kartu.

A kada se već nađeš na toj karti, nepisano je pravilo da na valovim početkog uspjeha jašeš što duže. Avidan se tako ubrzo razišao sa svojim bendom, te se okrenuo solo karijeri i sviranju po malenim, intimnim prostorima, često u unplugged varijantama, istražujući se kao glazbenik i radeći na svom prvom samostalnom albumu. Krajem prošle godine taj je album i objavljen pod naslovom Different Pulses. Avidan se na njemu nije pretjerano odmaknuo od svojih prijašnjih radova, tako da su to i dalje uglavnom tužnjikave, indie-folk balade s minimalnim producentskim interferencijama, ali je drugi singl s albuma, Love it or leave it, ipak iznenadio sve koji su ga imali priliku vidjeti.

Asaf Avidan – Love it or leave it (UPOZORENJE: spot sadrži isključivo kadrove golotinje)

Dakle, spot ne treba previše komentirati, jer govori sam za sebe. Oni koji ples gledaju kao jednu od najljepših umjetnosti, vjerojatno će i ovaj spot smatrati vrhunskim slavljem ljudskog tijels i emocije, dok će oni drugi gledati nekoliko golih tipova i ženski koje se bacakaju okolo, na glavi noseći papirnatu masku samog Asafa Avidana. Ipak, svi će se složiti da je ovakva forma golotinje ipak znatno ukusnija i profinjenija nego primjerice, neki od ovih spotova.

TAGOVIasaf avidan gole golotinja house indie rock provokativno

Komentiraj