Film i TV

Krvi do koljena

Aside Banners

Autor Breaking Bada otkriva da je svršetak serije mogao biti i daleko krvaviji

Piše , Objavljeno

Prošlo je već pola godine od svršetka Breaking Bada, a tek sada na vidjelo izlaze neki detalji koji su ovu kultnu seriju mogli odvesti u sasvim drugom smjeru.

breaking

Teško je povjerovati da je prošlo već pola godine od kada je Walter White prodao svoj posljednji pis metha, od kada je Jesse zadnji put rekao “bitch” i od kada je završila saga o jednom od najvećih televizijskih kriminalnih umova svih vremena. Priznajemo, tu rupu koja nam je ostala nakon Breaking Bada nije začepila niti jedna druga serija, tako da mi i dalje poput posesivne bivše pratimo svaku vijest o ovom genijalnom serijalu. Bitch!

Vince Gilligan, mastermind iza cijelog projekta, u nedavnom je velikom intervjuu za EW ogolio dušu i otkrio neke vrlo zanimljive informacije o posljednjoj sezoni Breaking Bada (pogotovo o zadnjem nastavku, Felina), a dotaknuo se i nove dramedije, Better Call Saul. Na stranu nove dramedije (za koju čisto sumnjamo da će biti pretjerano uspješna), ipak nam je zanimljivije što ima reći o seriji koja ga je proslavila.

Gilligan je tako priznao da u posljednjoj sezoni niti on niti scenaristi nisu imali pojma kako će cijela priča završiti, osim što se znalo da Walter mora umrijeti. “Zbog kurčenja ili gluposti, 16 nastavaka prije kraja smo snimili Waltera Whitea s bradom, dugom kosom i novim naočalama, kako kupuje M60 strojnicu na parkingu Denny’sa. Tada zapravo nismo znali kako ćemo stići do tog trenutka u priči, a nismo znali čak niti što to znači niti za što će Walt iskoristiti tu strojnicu. Znači, to je bio prilično nesmotren potez.

Upravo zbog teškog naoružanja, scenaristi su morali smisliti završetak koji bi bio maksimalno krvav, jer ne možeš posaditi kost s takvom jednom strojnicom, da ju na kraju ne iskoristiš nizašto. Na pamet su im padale razne ideje, od one da Walt upadne u zatvor u Albuquerqueju i pokoka sve koji mu se ispriječe na putu, te tako spasi uhićenog Jesseja, do one gdje bi izrešetao zatvorski autobus. Na sreću, i sami su skužili da Walter ipak nije toliko negativan lik da nemilosrdno poskida nedužne čuvare i policajce, a kako je sezona odmicala, postajalo je jasnije da ima i boljih, humanijih načina da se završi ta priča.

breaking bad

U nekom smo trenutku razgovarali da ubijemo svakog bitnog lika u seriji, a jednog smo vrlo mračnog tjedna razmišljali i da pobijemo apsolutno sve likove u svojevrsnom Wild Bunch finalnom krvoproliču“, priznao je Gilliam još neke moguće završetke, koji bi vjerojatno bili spektakularni, ali daleko manje zadovoljavajući za gledatelje, te na kraju odgovorio na pitanje o tome koliko je on sam zadovoljan završetkom serije: “Prilično sam sretan što mogu reći: “Ne, ne mislim da bih promijenio išta”. A gledajte, ako me isto to pitanje pitate za godinu dana, možda ću se u međuvremenu probuditi usred noći i shvatiti: “O moj Bože, sad tek kužim da smo propustili ovo ili ono!” Ali za sada je sve u redu. Prilično se dobro osjećam s ovim završetkom!

Meštre, kada bolje promislimo, teško je moglo biti bolje od ovoga

TAGOVIBreaking Bad serija Vince Gilligan Walter White završetak

Komentiraj