Zabava

Aside Banners

Još malo o Avataru…Dolazi roman!

Baš kada smo pomislili da je filmska saga o plavim bićima pocicala sve moguće mentalne, psihološke i financijske resurse, ne, nije dosta. Cameron piše knjigu

Piše , Objavljeno

james cameron

james cameron

‘Rekao sam si:ako Avatar zaradi lovu, napisat ću roman’, izvalio je James Cameron i najavio svoju znanstvenofantastičnu uspavanku u književnoj formi do konca ove godine. Čekaj malo, što je u filmu nešto ostalo nedorečeno? Postoji rupa u scenariju? što uopće može nedostajati u tipiziranoj priči na kojoj je frajer radio preko deset godina i koja se vrti oko niza popaljenih klišeja. Ono što mu nedostaje zahtijevalo bi totalno novi film i radnju, no ta se pripovijest onda ne bi zvala Avatar i prodala se u bilijunskoj protuvrijednosti.

Kakogod, Cameron se namjerio na pisanje romana u čemu ima nula sekundi iskustva, no ajde, čovjek možda razradi scenu seksa između Jakea i njegove plave družice koja je izbačena iz konačne varijante filma, a u kojoj se par dovodi do ekstaze putem isprepletenih repova.

Seks u Avataru?

Možda uvede i par novih bića. šesteronogi konji, bijesne metalik mačke i dvijee vrste zmajeva ipak su mršavi doprinos životinjskom carstvu znanstvene fantastike. Daj malo nilskih konja sa dve surle i na kotačićima ili barem par krtica s tri noge i majmunskom guzicom.

Stvarno, je li itko nakon Avatra osjetio kako mu fali par puzzli da konačno u glavi složi velebnu Cameronovu viziju? Umjesto da čovjek počne raditi nastavak, jer u produkcijskom ritmu koji mu je svojstven proći će još najmanje deset godina do Avatara 2 ukoliko ga krene sutra pisati, ovaj želi još malo repeta – obrstiti božićne džepove ucviljene ekipe koja totalno suosjeća s kompjutorski generiranim plavcima s Pandore.

‘Postoje stvari koje možeš napraviti s knjigom a koje ne možeš na filmu’, primjetio je Cameron. Slažemo se. Za početak, možeš ih početi čitati. Možda ti filmovi postanu nešto zanimljiviji.

TAGOVIavatar james cameron knjiga

Komentiraj