Zabava

nije im odolio

Aside Banners

Šišmiš ih je volio – Top 7 Batmanovih dama

Neke su materijal za ozbiljnu veze, druge mrvicu nepouzdane, granično psihotične, no ipak, sve su to dame koje se Batmanu vrzmaju po glavi.

Piše , Objavljeno

Kad pričamo o Supermanu, neizostavno je spomenuti Lois Lane, ako netko spomene Spidermana, jasno je da je njegova prva i najveća ljubav Mary Jane, no kad dođemo do superjunaka koji je trenutno ipak najpopularniji, jednog i jedinog Čovjeka – Šišmiša… Njegovi odnosi s pripadnicama ljepšeg spola ipak su ponešto kompliciraniji nego kod kolega.
No dobro, Bruce Wayne je ipak zgodni plejboj i multimilijarder, bilo bi čudno da ne njeguje i prigodan način života. Dame jako teško odolijevaju šarmu i izgledu kako našeg Brucea, tako i njegovog alter-ega, a odlučili smo izdvojiti sedam cura koje su nam najzanimljivije i za koje imamo osjećaj da su nekako najviše prirasle srcu Viteza Tame. U slučaju kad bi se jednom doista odlučio primiriti s jednom damom, neke od njih doista možemo zamisliti s Batmanom u ozbiljnijoj vezi, dok su druge ipak mrvicu nepouzdane, da ne kažemo psihotične (frajer se zapravo rijetko palio na normalne žene) i bojimo se kako bi se jednog jutra mogle probuditi s idejom da bi ipak bilo mudrije politi ga benzinom i zapaliti nego mu rađati djecu.

Catwoman

Catwoman

Catwoman


Ne sumnjamo da vam je upravo ova seksi zvijer prva pala na pamet kada ste pročitali naslov teksta, ali nemoguće je bilo izostaviti je jer je jednostavno jako volimo. Žena mačka našla se i na našoj listi najseksi fikcijskih junakinja, a teško ćete nas uvjeriti da nije riječ o jednom od zanimljivijih ženskih likova u svijetu stripa. Ujedno je riječ o liku koji ima najduži te najkompleksnije razvijen love/hate odnos s našim Bruceom te dami koju treba cijeniti jer ipak zadovoljava njegove potrebe na regularnoj bazi. Ako znate što mislimo.
Seksualna tenzija među njima vidljiva je od prvog susreta, a Batmanu je posebno draga jer je na neki način smatra ženskom verzijom sebe. E da, slatkica Anne Hathaway nam nikako ne paše za tu ulogu, ali nadamo se da će nas nekako ipak uspjeti razuvjeriti.

Vicki Vale

Vicki Vale

Vicki Vale


Već smo spomenuli kako je Supermanova jedina ljubav divna i mudra novinarka Lois Lane, a netko je u 40-tim godinama prošlog stoljeća očito zaključio kako i Batmanovom svijetu treba nešto slično – i tako nastade naša Vicki.
Djeva je radila za novine Gotham Gazzete, a posao joj je bio, čuda li, da piše izvješća o Batmanovim radnjama. U više navrata se pokazalo kako joj je Batman privlačan, istovremeno nije bila imuna ni na čari multimilijardera Brucea Waynea, a povremeno je sumnjala da je riječ o istoj osobi, što je na kraju uspjela i dokazati.
Djevojka ipak nije pretjerano mudar izbor za Batsa jer, osim što nije pretjerano upoznata s Bruceovim drugim životom, previše važnosti pridaje svom poslu pa je nemali broj puta pokušala razotkriti tajne obitelji Wayne. Kim Basinger je bila dobar izbor za ulogu Vicki.

Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman


Žena – čudo nekako zvuči kao nadimak koji razdragani Hercegovac daje svojoj ženi nakon što mu popegla košulju i spremi punjene paprike, no riječ je ipak o superjunakinji, amazonskoj princezi ratnici čija je misija prenijeti amazonske ideale ljubavi, mira te seksualne jednakosti u svijet koji rastura mržnja muškaraca. Tako barem ona kaže.
Diana, kako je zovu prijatelji, kratko vrijeme je išla na spojeve s našim plejbojem tijekom Justice League of America stripova, no veza se nije odužila i par je odlučio ostati samo u prijateljskim odnosima. Ipak, seksualna tenzija je očita svaki put kada se Žena – čudo i Čovjek – Šišmiš vide, a zanimljivo je što je sam Batman izjavio kako je ona najbolji borac u bliskoj borbi prsa o prsa nakon što ga je prebila na treningu. Činjenica jest da Bats ima ponešto mazohističkih sklonosti, no hodanje s djevojkom koja te ko’ iz šale prebije svejedno ne zvuči posebno mudro.

Poison Ivy

Poison Ivy

Poison Ivy


Ovu zlikovkinju prevesti ćemo kao “Otrovna Iva“, unatoč tome što je “ivy” bršljan. Možda zbog toga što joj je Ivy ipak ime, a možda zbog toga što je autoru teksta dosta zanimljivo da se cura zove Otrovna Iva. Tko će znati.
Pamela Lilian Isley, kako joj je puno ime, opsjednuta je biljkama, botanikom te prirodom općenito, a koristi otrov iz biljaka te feromone kojima može vrlo lako može zavesti i kontrolirati ljude, posebice muškarce. Pokazala se kao jedan od najopasnijih Batmanovih neprijatelja, no u nekim stripovima je postojala sasvim očita kemija između njih.
Dvojac je razmijenio nekoliko poljubaca, jednim ga je Iva otrovala, drugim mu je spasila život, a u Batman:Gotham Knights serijalu Bruce je pomogao Pameli da se ponovno postane normalno ljudsko biće. Unatoč kemiji te seksualnoj napetosti, Ivy je više puta pokazala da je sasvim spremna ubiti Batmana kako bi postigla svoj cilj. Što, jeli, može biti mrvicu problematično. Mrvicu.

Talia al Ghul

Talia al Ghul

Talia al Ghul


Talia je bez dvojbe najozbiljnija konkurencija Ženi Mački za osvajanje Batmanovog srca. Ova izuzetno seksipilna dama kćer je Ra’s al Ghula, frajera koji je praktički besmrtan i želi ostvariti kozmičku ravnotežu na način da pokolje pola ljudskog roda. Simpatično je što Bats ima punu podršku punca da uzme njegovu kćer za ženu, malo manje je simpatična namjera punca da ga ovaj naslijedi i nastavi s njegovim vrckavim planom pokolja ljudi.
Jebiga, mora se naći pokoji problemčić zbog kojeg njihova veza nije idilična, a valja spomenuti i da je Talia Bruceu rodila sina, Damiana Wanea, u zajebanoj priči koja uključuje prešućivanje djeteta Bruceu te “uzgajanje” sina u laboratoriju umjesto da pribjegne normalnom, biološkom porođaju. Ženi se valjda stvarno nije sviđala ideja da ima velik trbuh.
Ipak, riječ je o dami koja, osim što odlično izgleda, zna odlično baratati s oružjem, opaka je u borbi prsa o prsa, izuzetno je inteligentna i obrazovana te ne može sakriti svoje osjećaje prema Bruceu.

Silver St. Cloud

Silver St. Cloud

Silver St. Cloud


Ova dama je, za razliku od većine konkurentica na listi, obično ljudsko biće bez posebnih moći, snage ili oružja, pripadnica svijeta bogatih i slavnih koja organizira elitne zabave. Tijekom 70-tih i 80-tih godina St. Cloud predstavlja glavni ljubavni interes Brucea Wanea, a bila je dovoljno inteligentna da sama otkrije kako je frajer koji se noću bori protiv zla obučen u uski šišmiš kostim upravo Bruce. Moramo je cijeniti i zbog toga što je s njom u stripovima po prvi put eksplicitno objašnjeno kako je Batman u seksualnoj vezi.
Nažalost, zlo žensko biće na kraju ga ostavi s objašnjenjem da jednostavno ne bi mogla podnijeti brinuti se o njegovoj sigurnosti svake noći. O tome koliko je Batsu bilo stalo do nje dovoljno govori činjenica da je ozbiljno razmišljao o tome da odustane od svog drugog života, no glad za istjerivanjem pravde na kraju je ipak bila jača.

Sasha Bordeaux

Sasha Bordeaux

Sasha Bordeaux


Sasha je zaposlena kao osobni čuvar Brucea Waynea, no s vremenom je postala sumnjičava i shvatila kako je njen štićenik zapravo Batman. Kad je shvatio da mu je drugi identitet otkriven, Bruce nije imao izbora nego podvrgnuti djevojku žestokom treningu od nekoliko tjedana, nakon čega je smatrao da je u dovoljno dobroj formi da u kostimu s njim patrolira ulicama Gothama.
Nakon toga počinju komplikacije:Sasha završava u zatvoru, gdje je odglumljena njena smrt i ubačena je u udrugu Checkmate. Bruce nije vjerovao da je mrtva, nakon nekog vremena je došlo do divnog susreta gdje priznaju jedno drugome da se vole. Sreća i veselje! Doduše, prave komplikacije tek počinju: Sasha postaje desna ruka glavnog čovjeka Checkmatea, biva smrtno ranjena, no umjesto da umre, postaje nešto poput kiborga, ali zadržava slobodnu volju. Blabla, amputiranje ruke, padanje u komu, blabla, ništa od daljnje romanse s Batsom. Šteta.

TAGOVIbatman Catwoman heroine junakinje Poison Ivy Silver St. Cloud Talia al Ghul top lista Vicki Vale wonder woman žene

Komentiraj