Zabava

Aside Banners

Battles – Mirrored

Onda se pojavi bend koji zvuči svježe, inovativno, drugačije, koji je hrabar u namjeri da svoj zvuk (i slušatelje) odvede na mjesta na koja se ne ide tako često.

Piše , Objavljeno

Svijet popularne glazbe je, kao što znate, nažalost prepun trećerazrednih �umjetnika� koji svoj katalog najviše grade na prepisivanju nekih (ne)davnih heroja.

Battles - mirrored

Battles – mirrored

Onda se pojavi bend koji zvuči svježe, inovativno, drugačije, koji je hrabar u namjeri da svoj zvuk (i slušatelje) odvede na mjesta na koja se ne ide tako često. Takav su bend Battles, koji zvuče kao da su stigli iz neke paralelne dimenzije ili ako baš hoćete budućnosti.

Sumanute udaraljke koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, poput mješavine Tortoise i Stereolaba. Iako Mirrored na trenutke uspijeva ugnjaviti, dokaz je da rock glazba ne mora nužno tapkati na mjestu i izvlačiti uvijek iste melodije i rifove, nego da može biti inovativna, slobodna od svakih okvira i prije svega originalna.

Battles su snimili slojeviti, na trenutke hororični album gdje svakim novim slušanjem otkrivamo nove zvukove i boje. Svakako jedan od najoriginalnijih albuma u posljednjih nekoliko godina.

TAGOVIalbum battles rock

Komentiraj