Film i TV

Ovaj je put stvarno pretjerao

Aside Banners

BBC suspendirao Jeremya Clarksona – sudbina ‘Top Geara’ neizvjesna

Piše , Objavljeno

Ekipa popularnog Top Geara već se nekoliko puta našla na samom rubu suspenzije, ali Jeremy Clarkson je ovaj put stvarno pretjerao. Pitanje je: “Kako dalje?”

jeremy clarksonIako je duša i tijelo Top Geara (bez uvrede Richardu Hammondu i Jamesu Mayu), niti slavni Jeremy Clarkson nije imun na kaznu, a BBC mu je upravo izrekao vjerojatno najveću u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Nakon svađe s producentom emisije Clarkson ga je navodno opalio šakom u glavu, a iako BBC to nije želio niti potvrditi niti demantirati, u svojoj službenoj izjavi (izjavili su kako se radilo o “prepirci“) ovakav je scenarij sasvim lako moguć. Clarkson je simpatičan i šarmantan, ali poznato je kako ima prilično naglu narav i ponekad uopće nije lako raditi s njime.

Ono što zabrinjava sve fanove Top Geara (inače najgledanije doku-emisije svih vremena) jest činjenica da neće biti novih epizoda sve dok traje Clarksonova suspenzija, odnosno službena istraga. Ne pomaže niti podatak kako je online peticiju podrške voditelju potpisalo već 65 tisuća fanova, a BBC želi dati jasno do znanja kako na toj televiziji nema mjesta za bilo kakve fizičke obračune pa makar se radilo o nečemu što im donosi brdo para.

top gearInače, ekipa Top Geara u zadnje vrijeme sve češće dižu prašinu, a sam je Clarkson gotovo uvijek u centru zbivanja. Prije par je godina opalio Piersa Morgana na dodijeli jedne nagrade, a nedavno je izazvao kontroverze neprimjerenim komentarima prema jednom britanskom političaru. Prošle je godine cijela ekipa dobila packu zbog rasističkih primjedaba u specijalu snimanom na području Mjanmara, a Clarkson se morao braniti i zbog privatne snimke na kojoj se vidi kako pjeva pjesmicu koristeći pritom Afroamerikancima iznimno uvredljivu riječ koja počinje na “n. Najveće su internacionalno sranje pak napravili krajem 2014. kada su se u specijalu snimanom u Argentini vozili Porscheom s registracijskim tablicama H982 FKL što vrlo jasno insinuira na 1982. godinu i sukob Ujedinjenog Kraljevstva i Argentine oko Falklanda. Iako su momci tvrdili kako se radi o slučajnosti (da, baš), nisu mogli izbjeći bijes lokalaca koji su ih doslovno kamenovali, a kasnije i prognali iz države. Bome, nisu nevinašca!

TAGOVIauti automobilistička emisija bbc engleska jeremy clarkson producent top gear velika britanija

Komentiraj