Film i TV

Tu je, al' ga više nema

Aside Banners

Ben Affleck ipak NEĆE režirati novi Batman film

Iako smo imali puno povjerenje u Bena Afflecka i njegovu viziju The Batmana, iza kamere će glavnu riječ ipak voditi netko drugi.

Piše , Objavljeno

Do prije nekoliko mjeseci je ogromni projekt The Batman imao gotovo sigurnog redatelja u vidu Bena Afflecka, da bi se prije par tjedana sve to našlo pod velikim znakom upitnika. Iako su i Affleck i Warner Bros. uvjeravali javnost i medije kako je to još uvijek u igri, sada je medijima i službeno poslana obavijest kako stari Ben ipak neće biti glavni čovjek iza kamere. I dalje će, naravno, ostati u ulozi naslovnog junaka te producenta cijelog filma, a osim toga će i dati svoj obol samom scenariju, ali što se tiče režije… ta je pozicija slobodna, a već je krenula i potraga za osobom koja bi ju mogla popuniti.

U obavijesti za medije, Affleck je svoje odustajanje od režije The Batmana objasio ovako: “Postoje određeni likovi koji imaju posebno mjesto u srcima milijuna fanova. Ta uloga zahtjeva fokus, strast i najbolju izvedbu koju mogu ponuditi. Postalo je jasno kako ne mogu obavljati oba posla na razini koju zahtijevaju. Zajedno sa studijem, odlučio sam pronaći partnera u redatelju koji će surađivati samnom na ovom ogromnom projektu. Još uvijek sam uključen, i svakako ćemo ga realizirati, ali trenutno tražimo redatelja. Ostajem iznimno posvećen ovom projektu i veselim se da ga ostvarim na zadovoljstvo fanova diljem svijeta.

ben 1

Ne možemo reći kako nam nije žao, ali vjerojatno je ovakva odluka najbolja. Iako to nitko nije izrijekom spomenuo, vjeruje se kako je veliki udarac za studio i Bena Afflecka, pogotovo njegovo samopouzdanje, ogroman flop njegova posljednjeg režijsko/scenarističko/producentsko/glumačkog ostvarenja Live by Night, koji je po nekim procjenama izgubio 75 milijuna dolara. Jedan takav neuspjeh ga sigurno neće pokopati, ali u trenutku kada se radi ogroman blockbuster, svakako nije prigodna referenca. Hvala bogu, u Hollywoodu ima dovoljno dobrih imena koja redateljski posao mogu obaviti na najvišoj razini, a na popisu onih koje studio i Affleck razmatraju su i imena poput Matta Reevesa (Dawn of the Planet of the Apes) i Matta Rossa (Captain Fantastic). Držimo fige!

TAGOVIbatman ben affleck Live by night producent režija the batman Warner Bros

Komentiraj