Zabava

Aside Banners

Beowulf

Vjerujemo da o Beowulfu znate baš sve. No, eto i mi smo ga odgledali. I nećemo ga ponovo. Unatoč Angelini "majci Terezi" Jolie.

Piše , Objavljeno

Beowulf; staroengleski junački ep s više od tri tisuće stihova, djelo nepoznatog pjesnika. Potječe iz osmog stoljeća, a sačuvano je u rukopisu s kraja desetog stoljeća, te je tako najstarija herojska pjesma spjevana na europskom tlu nakon poezije klasične antike. Priča o junaštvima nordijskog heroja Beowulfa, koji je oslobodio dvora kralja Hrothgara Danskog od terora Grendela, čudovišta u ljudskome liku.

Robert Zemeckis; američki filmski redatelj. Slavu je stekao kao redatelj fantastičnog serijala “Povratak u budućnost”, nakon čega se u devedesetima okrenuo dramskom žanru, uključujući “Forresta Gumpa”, za kojeg je dobio Oscara za najboljeg redatelja. Uglavnom klasični holivudski šljaker, kojega neki obožavaju (Povratak u budućnost i Forrest Gump), dok ga drugi istinski preziru (Brodolom života, Forrest Gump). Ima fetiš na Tomu Hanksa.

Motion capture; tehnika digitalnog “hvatanja” pokreta koja se koristi u svrhe sporta, medicinskih primjena ili, najčešće, za stvaranje zabavnih sadržaja. Skraćeno to su markeri koje glumci imaju na sebi, koji se prate milimetarskom preciznošću, a zatim se softverom snimaju pozicije, kutovi, brzine, akceleracija pružajući tako točnu digitalnu reprezentaciju pokreta. Tehnika korištena u 300, Gospodaru prstenova i Polar Expressu.

Beowulf

Beowulf

Eto, sada kada smo vas upoznali sa svim faktima vezanim uz ovaj spektakl, nešto i o samom filmu.

Beowulf je do sredine siječnja zaradio oko 80 milijuna dolara na matičnom tržištu, što je skoro pola zelembaća manje nego je koštala cjelokupna produkcija ovog spektakla.

Naravno, film je kako se moglo i predvidjeti dosadan, radnja je plitka, gluma očajna, a specijalni efekti baš i nisu nešto zbog čega će vam vilica pasti do poda.

Ali ako mislite kako je pojava Angeline Jolie jedina svjetla točka u ovom filmu, onda ste se prevarili. Naime, ona je demon koja ima štikle, koja vam muškost (mač) može otopiti golim rukama i pretvoriti u sluzavu cijelu tekućinu.

Navodno je film puno bolje gledati u 3D tehnici, ali gdje bi ga mi onda gledali. No, film je prepun drevnih čudovišta, bradatih, pijanih, narajcanih ratnika i sisatih žena, a ako poput nas u Idesh! Magazinu smatrate da je termin “sedma umjetnost” već odavno izgubio svaki smisao, barem kada su u pitanju američki filmovi, ne vidimo pravog razloga zašto ne biste ovaj film pogledali. No, ako vam je do sisa Angeline Jolie, bolje gledajte Giu, Prvi grijeh, ili Pushing Tin, tamo su 4REAL.

Idesh! preporuka:Pogledajte. Ništa više.

Redatelj:Robert Zemeckis

Uloge:Ray Winstone, Anthony Hopkins, Angelina Jolie

TAGOVIangelina jolie animacija beowulf film robert zemeckis

Komentiraj