Zabava

Aside Banners

Besmrtnost, najbolji lijek za dug život

Od trećeg mjeseca Ameri (i oni koji se tako osjećaju) mogu pratiti novu seriju �New Amsterdam� koja spada u murjačke serije s pomaknutim zapletom.

Piše , Objavljeno

cast serije new amsterdam

cast serije new amsterdam

FOX je na scenu izbacio relativno zanimljivu seriju “New Amsterdam” koja prati avanture besmrtnog murjaka u potrazi za počiniteljima zločina i svojom pravom ljubavi koja će ga učiniti smrtnikom. Novi Amsterdam referira na naselje nizozemskih kolonizatora koje se kasnije pretvorilo u New York, ali i Johna Amsterdama koji u spomenutom gradu radi kao detektiv koji svoje dugogodišnje iskustvo koristi prilikom rješavanja zločina.

Amsterdam je 1642. spasio život mladoj Indijanki koja mu se odužila tako što mu je podarila vječni život sve dok ne pronađe svoju pravu ljubav koja će ga učiniti običnim smrtnikom. Do danas je imao 609 djevojaka, 36 pasa i nekoliko žena. Djecu ne spominje iako se može naslutiti kako se kroz sve to vrijeme i razmnožavao više od jednom.

John Amsterdam

John Amsterdam

Iako je ova priča kilava i ne znamo koliko će dugo držati vodu, pilot je režirao Lasse Hallstrom koji iza sebe ima “The shipping news”, “What’s Eating Gilber Grape”, “The cider house rules” i “Chocolat” što i prvu epizodu čini nešto zanimljivijom. Glumačka postava je poprilično svježa i nepoznata. Amsterdama glumi danski glumac Nikolaj Coster Waldau koji se prije serije pojavio u “Black Hawk Down” i “Kingdom of heaven”, a isplati se spomenuti i starog mačka Stephena Hendersona koji glumi Omara Amsterdama, šezdesetogodišnjeg sina glavnog glumca.

Pogledali smo prve dvije epizode i jedino što možemo reći jest da se nadamo da će se kroz epizode serija razviti u nešto vrijedno gledanja jer nismo posebno oduševljeni. Sve je to na mjestu, ali za pravu hit seriju nedostaje “ono nešto”. Waldau se nije posebno dokazao i djeluje kao da raspolaže s nekoliko izraza lica što svakako nije dovoljno ako pokušavaš odglumiti lika koji živi posljednjih 400 godina i vidio je sve što se vidjeti može. Henderson je daleko bolji, dok se ostatak postave po ničemu ne izdvaja. Premisa je takva kakva jest, ali slučajevi djeluju kao da su izvučeni iz odbačenih scenarija neke daleko bolje detektivske serije.

Gledanost pada već kod druge epizode
i mišljenja smo da će se serija teško održati dulje od jedne sezone, ali sve je moguće. Sve u svemu, očekivali smo više.

TAGOVIfox Lasse Hallstrom new amsterdam Nikolaj Coster Waldau serija

Komentiraj