Film i TV

Sretan joj rođendan!

Aside Banners

Betty White proslavila 95. rođendan i dokazala kako su neke legende stvarno besmrtne

Jedna od posljednjih glumica "zlatnog doba Hollywooda" slavi svoj 95. rođendan, a sumnjamo u to da se drži bolje i od nas!

Piše , Objavljeno

Ako ćemo biti potpuno iskreni, Betty White nikada nije bila velika glumica. Istina, tijekom 70 godina duge karijere je uspjela zaraditi četiri nominacije za Zlatni globus, ali ni to joj nije dovoljno da uđe u kategoriju onih koje su mijenjale filmsku i televizijsku umjetnost. Ipak, Betty ima nešto što većina tih “velikih glumica” nema, a to je svojevrsna karizma i privlačnost zbog koje je još tamo 60-ih godina prošlog stoljeća postala vrlo voljena zvijezda, a kasnije i legenda. Danas je pak njezina legenda sve veća i veća, a razlog tome više nisu glumačke uloge, već činjenica da je nadživjela sve svoje kolege i još uvijek se drži bolje nego većina nas 30-godišnjaka!

betty 1

Betty je rođena davne 1922. godine, a prvu je ulogu dobila 1945. godine. Od tada je odigrala više od 100 rola, uglavnom televizijskih, te postala jedan od simbola američke lakše obiteljske komedije. Iako je i prije toga bila uspješna, prava stvar za nju kreće 1985. godine sa serijom Zlatne djevojke, koja se prikazivala 7 godina, donijela joj spomenutih četiri nominacije za Zlatni globus i ulogom smušene Rose Nylund zaradila vječnu slavu. Iako najstarija od svoje tri kolegice iz serije, Rose ih je nadživjela za najmanje 7 godina, a nadživjela je i većinu onih koji su počinjali raditi s njom tamo u davna vremena “zlatnog doba Hollywooda”.

betty

Iako je u utorak, 17. siječnja, napunila 95 godina, Betty ne pokazuje znakove posustajanja. Status joj je revitaliziran početkom 21. stoljeća kada ju se ponovno otkriva i postaje novi simbol retro-pokreta i milenijalaca, glumi u hrpi filmova, dobiva “svoju” seriju koja je išla sve do 2015. godine (neloš Hot in Cleveland) i pretvara se u ikonu reklama (Snickers). Između svega toga, ova se malena simpatična ženica udavala tri puta i nikada nije imala djece, a život iza kamera je posvetila borbi za prava životinja i aktivizmu. Mi joj u svakom slučaju želimo sretan rođendan, a znenstvenici neka malo provjere što se s njom događa jer se čini kao da je besmrtna!

TAGOVIbetty white glumica legenda rođendan zlatne djevojke

Komentiraj