Film i TV

Opako veliki pauk!

Aside Banners

Big Ass Spider! je jedini film o paucima koji želimo gledati

Piše , Objavljeno

Ljudi se ne boje pauka dok ga vide i znaju gdje je, ali čim on nestane iza kreveta ili nekoga ormara, počinje panika! U ovom je slučaju situacija obrnuta, jer Big Ass Spider je živina koju ne možete fulati…

big ass spider

Horror filmova u kojima pauci predstavljaju glavni izvor straha, ima, ali niti približno koliko morskih pasa, zmija ili krokodila. Istina, rijetko tko smatra ove malene kukce ljupkim i dragim životinjicama, no nije nam tolika frka, kada znamo da ih možemo riješiti laganim nožnim nagazom. S druge strane, isto tako znamo da bi napunili gaće pred milijun paukova koji svojim tankim nožicama nabadaju prema nama, a niti ogromna beštija, koja može smazati čovjeka u jednom zalogaju, nije baš za zajebanciju. Upravo su takvi filmovi i najčešći, a među novijima se ističe Big Ass Spider!

Naslov govori više nego tisuću riječi: da, radi se o vel’kom pauku! Naravno, neki su neumješni znanstvenici bockali tamo gdje ne bi trebali i stvorili mutirano čudovište koje bježi iz laboratorija, te kreće u ubilački pohod Los Angelesom. Nakon što vojska ne uspijeva eliminirati prijetnju (glavno da iz Mediterana mogu pod pleća pogoditi talibana u Afganistanu), zadnja nada ostaje skupina hrabrih znanstvenika i jedan lukavi stručnjak za uništavanje štetočina (narodski, eksterminator).

Big Ass Spider! – trailer:

Na prvi pogled se čini kao nešto iz radinosti Asyluma ili SyFy kanala, ali Big Ass Spider! je daleko od kategorije “toliko loše da je dobar“, kojom se spomenute dvije produkcije diče. Uz poznate face, poput Raya Wisea i Grega Grunberga (ajde, ‘poznate’ je možda malo nategnuto), simpatičan humor i više nego solidne specijalne efekte, ne čudi da ovaj SF horror dobiva poprilično dobre kritike, iako je čista B-produkcija. Film na DVD i Blu-ray dolazi krajem godine, a možda ga u međuvremenu zakačite i na nekom od manjih, regionalnih horror/SF festivala.

TAGOVIbig ass spider horror pauk sf veliki pauk

Komentiraj