Igre

Nabrijano i šareno

Aside Banners

Blizzard predstavio FPS ‘Overwatch’, svoju prvu originalnu igru u 18 godina

Piše , Objavljeno

Megakompanija poznata po tome što već 20 godina rotira tri zapravo ista naslova sada je predstavila nešto sasvim novo, a mi njušimo rađanje njihove četvrte velike franšize.

ovewwatchBolji poznavatelji prilika u Blizzardu vjerojatno su bili itekako dobro upoznati s nadolazećim naslovom iza megakompanije koja nam je donijela Warcraft, Starcraft i Diablo serijal, ali nama je ostalima bilo poprilično veliko iznenađenje vidjeti predstavljanje Overwatcha na BlizzConu 2014. Uz neizbježne priče o filmskoj ekranizaciji Warcraft franšize, ovo je bila definitivno najbitnija najava ovogodišnje velike Blizzardove konferencije, a pritom su nam dali i uistinu mnogo materijala, od 6-minutnog trailera/kratkog filma pa sve do vrlo zanimljivog gameplay videa.

Overwatch je projekt koji je započeo prije 7 godina kao Project Titan, a ako je Blizzard poznat po ičemu osim zgrtanja masnih para i stvaranju ovisnosti kod igrača, onda je to dugotrajan proces stvaranja svojih naslova. Sada, toliko godina nakon početka, imamo ovo čudo, multiplayer/timsku pucačinu iz prvog lica u kojoj možete igrati s hrpom različitih likova na nekoliko desetaka velikih mapa u klasičnim varijantama poput search & destroya, capture the flaga i sličnog. Iza svega stoji i nekakva priča o futurističkoj Zemlji na kojoj djeluje ta misteriozna organizacija koja se bori protiv kriminala i zla, ali stvari po običaju krenu po zlu i na vama je da ih ispravite. Simpatično, ali uistinu nebitno kada s pet frendova rokate neku ekipu iz Mađarske ili Bangladeša…

Overwatch – trailer:

Grafika je nekakav miks klasičnog Blizzardovog stila i novih animiranih Disneyevih hitova, a posebno je zanimljivo vidjeti s kakvim likovima možete igrati. Istina, oni i dalje imaju ona klasična zaduženja poput snajpera ili tenka, ali i neke cool sposobnosti koje nismo imali prilike često vidjeti u ovakvim igrama. Symmetra tako ima sposobnost teleportiranja svoje ekipe svuda po mapi i oko vaših neprijatelja, a Tracer po potrebi može vratiti vrijeme nekoliko sekundi unatrag. Biti će jako zanimljivo vidjeti kako to funkcionira u stvarnosti jer nam je teško zamisliti da snajperom savršeno nanišanimo neprijateljevu bulju da bi nas netko iz ekipe odjednom teleportirao 200 metara dalje, usred ničega.

Overwatch – gameplay trailer:

Na BlizzConu se Overwatch vrtio na ukupno 600 računala pa su posjetitelji iz prve ruke mogli provjeriti o čemu se radi, a prve su reakcije i više nego pozitivne. Iz Blizzarda obećavaju da će nastaviti razvijati igru te dodavati nove klase i nove mape, a vjeruju kako bismo već sredinom 2015. godine mogli imati prve beta verzije dostupne za testiranje. Naravno, prije svega će profitirati svi oni koji već imaju neki od novijih naslova ove kompanije (a rekli su mi da se kupnja Diabla 3 neće isplatiti) pa…. živi bili pa vidjeli!

TAGOVIblizzard blizzcon fps igrica multiplayer overwatch pucačina

Komentiraj