Film i TV

Nemoj se igrati s nama, Neill!

Aside Banners

Blomkampova vizija ‘Aliena’ bliže realizaciji nego što smo mislili

Piše , Objavljeno

Koliko nas god zaintrigirali koncepti novog Aliena, nismo im pridavali previše pažnje jer nismo vjerovali kako bi se taj projekt mogao stvarno realizirati, ali izgleda kako u ovom slučaju uz dim dolazi i vatra!

alien 2Prije nekoliko nas je tjedana totalno nespremne ulovilo nekoliko koncepata onoga što je izgledalo kao vizija Neilla Blomkampa za novi Alien film, a iako su nas prikazi Ripley u odijelu Space Jockeya i Weyland-Yutanijevog postrojenja odmah kupili, nismo polagali previše nade kako će ovo otići dalje od obične zajebancije fanboy redatelja. No, kako stvari sada stoje, Blomkamp je mnogo bliže realizaciji ovog projekta nego što smo mislili, a glavna je prepreka upravo on sam, tojest njegova nespremnost da se upusti u ovakav pothvat. Tako je barem rekao u nekoliko intervjua ovih dana, promovirajući pritom svoj novi (i jako zanimljivi) SF Chappie.

Među ostalim, Blomkamp je priznao kako je cijelu svoju viziju realizirao upravo za vrijeme montaže i postprodukcije Chappieja, kada je uspio uloviti nešto vremena za poticanje kreativnih sokova. Kako o Alienu razmišlja već godinama, jasno je odakle je krenuo. Također je otkrio kako ne želi snimiti samo običan nastavak franšize već totalno unikatan film, a iako u početku u njemu nije želio Sigourney Weaver odnosno lik Ripley, sada je promijenio mišljenje i osmislio (za sada još uvijek tajnu) priču koja prati i nju i legendarnog, nikad prežaljenog Hicksa (Michael Biehn).

alien 2

Zašto ovaj film već nije u pretprodukciji? “Ja. Ja sam problem“, priznaje Blomkamp te nastavlja: “Fox, oni bi to realizirali. Ono, sutra. Oni bi to napravili.” Na pitanje novinara radi li se o mogućim uplitanjima studija ili starog Ridleya Scotta u njegov kreativni proces, Blomkamp odgovara kako to nema nikakve veze te kako su mu u Foxu maltene dali odriješene ruke da radi što god želi, ali kako on još uvijek nije mentalno spreman za ovakav projekt. Sada su stvari dobile novi zaokret jer je sam Blomkamp neslužbeno potvrdio kako će mu upravo ovo biti idući film i kako će se njegova radnja događati mnogo godina nakon one koja nam slijedi u Prometheusu 2. Znači li to kako je uspio sve dogovoriti ili samo najavljuje ono što bi se moglo dogoditi za sada se ne zna, ali vjerojatno će se i to ubrzo saznati. Iako bismo i mi novi Alien film voljeli vidjeti već danas, strpjeti ćemo se koliko treba i dati čovjeku vremena i prostora da diše i ostvari svoju viziju… samo neka napravi prokleti SF spektakl za sva vremena!

TAGOVIalien franšiza Neill Blomkamp redatelj Sigourney Weaver

Komentiraj