Zabava

Život bogatih i jako bogatih

Aside Banners

Bogataška dekadencija u prvom traileru za The Wolf of Wall Street

Piše , Objavljeno

Martin Scorsese nam sprema novi filmski hit sa Leonardom DiCapriom, koji nas vodi u razvratan svijet bankara s Wall Streeta s kraja 90-ih godina prošlog stoljeća.

the wolf of wall street

Ako niste neki veliki zaljubljenik u ekonomiju i Wall Street, vjerojatno nikada niste čuli za Jordana Belforta. E pa ta njuška je, jedva par godina nakon završetka srednje škole, pokorila Wall Street, zaradivši pritom nekoliko desetaka milijuna dolara. Njegov dekadentni životni stil, neprestani tulumi, luksuzne jahte i nabrijane sportske jurilice, izazvale su sumnju kod FBI agenata, koji su ga vrlo brzo uspjeli povezati s financijskim prevarama, pranjem novca i mafijom. Belfort je gotovo dvije godine proveo u ćuzi, napisao besteller o svom životu, a danas svoje ‘znanje’ dobrano unovčuje kao motivacijski govornik.

Životna priča ovoga lika kao stvorena je za velikog Martina Scorsesea, koji se ponovno udružio s Leonardom DiCapriom (ovo im je već peti zajednički film) u lovu na još pokoji zlatni kipić. Iskreno se nadamo da je DiCaprio odslužio svoju kaznu prema hollywoodskim glavešinama, te da će napokon doći na red da ponese titulu najboljeg glumca godine, što dokazuje svakim novim filmom.

The Wolf of Wall Street – trailer 1:

Uz DiCapria kao glavnog glumca, u filmu će se pojaviti i sve bolji i bolji Matthew McConaughy, Jonah Hill, Jon Favreau, Spike Jonze te seksi Margot Robbie. Uštedjeti ćemo vam vrijeme i reći da je pjesma u traileru nova stvar Kanye Westa, Black Skinhead. Film bi s u kinima trebao pojaviti 15. studenog, što je idealan datum za predoscarovsku utrku.

the wolf of wall street

Inače, zanimljivo je da ovo nije prvi film koji se bavi usponom i padom Jordana Belforta. Davne 2000. godine izašao je neloš film Boiler Room, koji nije rađen po spomenutoj Belfartovoj autobiografiji, ali je itekako vjerno prikazao što se događalo u svijetu bankarstva tih ludih 90-ih, i kako su to točno pametne brokerske glavice pljačkale sve što su stigle. Također, u ovom filmu je jednu od svojih prvih većih uloga odigrao i danas svima omiljeni nježni ćelavi razbijač, Vin Diesel.

TAGOVIbankari Leonardo di Caprio Martin Scorsese the wolf of wall street wall street

Komentiraj