Film i TV

Kao da Real posudi Messija

Aside Banners

Bomba u svijetu superjunaka: Spider-Man postao dijelom Marvelovog filmskog svemira!

Piše , Objavljeno

Za nesumnjivo najveću vijest u svijetu superjunaka unazad godinu dana pobrinuli su se Marvel i Sony koji su napokon dogovorili “transfer” Spider-Mana u redove ostalih Avengersa!

spider manSonyev filmski odsjek je u ozbiljnim problemima, a tu ne mislimo samo na nedavni hakerski napad i hrpu kompromitirajućih mailova koji su ubrzo nakon toga ugledali svjetlost dana. Osim što im je kredibilitet ozbiljno narušen, Sony Pictures ne ostvaruje pretjerano fascinantne rezultate na kino blagajnama, a njihov The Amazing Spider-Man 2 nije oduševio iako je diljem svijeta zaradio preko 700 milijuna dolara. Upravo zato su se odlučili na potez o kojem se šuškalo već neko vrijeme: dogovor s Disneyem odnosno njihovim Marvelom o posudbi Spideya na neodređeno vrijeme. Tako je Marvel sada napokon upotpunio kolekciju svojih superjunaka (kako je Spider-Man uopće završio kod Sonya i dalje nam nije jasno), a prvo bi se pojavljivanje popularnog Pauka moglo dogoditi već 6. svibnja 2016. godine u spektaklu Captain America: Civil War.

Naravno, Sony i dalje zadržava prava na lik i djelo Spider-Mana, a njihova je zadnja kada se govori o pojavljivanju u bilo kojem od filmova. Također nastavljaju sa svojom franšizom, a novi se nastavak samostalnog Spider-Man filma očekuje već 28. srpnja 2017. godine te će, kako stvari trenutno stoje, biti čak treći reboot u posljednjih 15 godina. Izvori bliski Sonyu s 99%-sigurnošću tvrde kako Andrew Garfield više nije uključen u ovaj projekt te kako se već krenulo u potragu za novim Peterom Parkerom. Vjeruje se kako je dogovor s Marvelom vice versa pa bi se tako u novim pustolovinama Čovjeka-pauka mogli pojaviti i neki od Marvelovih junaka, prvenstveno onih okupljenih u Avengerse.

spider man 2

Ovaj je transfer potaknuo i priče o nekoliko puta odgađanom Sinister Six filmu i mogućnosti pojavljivanja Spideya u tom hitu, ali i to su za sada samo nagađanja… bome, takvih i sličnih teorija, “vijesti” i glasina ćemo se zasigurno naslušati idućih mjeseci. Ono što je sigurno jest da je Sonyeva najava novog Spider-Man filma uvelike promijenila planove za premijere Marvelovog blockbustera (vjerojatno je i to bio dio dogovora) tako da je Thor: Ragnarok pomaknut s 28. srpnja 2017. na 3. studenog 2017., Black Panther će krenuti 6. srpnja 2018., Captain Marvel 2. studenog 2018., a Inhumans 12. srpnja 2019. Izgleda kako Marvel i Disney imaju sve isplanirano, a na nama je samo da gledamo i sudimo!

TAGOVIavengers blockbuster disney Filmovi marvel sinister six sony Spider-Man superjunaci

Komentiraj