Film i TV

Business is a-boomin'!

Aside Banners

Brad Pitt tenkom roka po nacistima u prvom traileru za ratni spektakl Fury

Piše , Objavljeno

Kvalitetni ratni spektakl uvijek je na cijeni, a pogotovo kada se radi o tematici koja nije toliko istrošena. Stoga, dobro nam došao, Fury!

fury

Čak će i oni nešto posvećeniji filmofili imati podosta problema sjetiti se ratnog filma (ili što se toga tiče, bilo kakvog filma) koji u središtu radnje ima tenkove i ekipu koja njima upravlja, što je pomalo začuđujuće, jer ova oklopna vozila igraju iznimno bitnu ulogu u posljednjih 100-njak godina ratovanja. Još je čudnije da nitko od velikih redatelja sklonih pretjerivanju (Michael Bay, gledamo tebe) ili filmskih studija koji će bez problema dati 250 milijuna dolara za film koji je osuđen na propast (47 Ronin, gledamo tebe), nije našao neku računicu u kojoj bi ogromne bitke sa po tisuću tenkova s jedne i druge strane bile efektne, zanimljive i profitabilne.

A ništa, izgleda da će taj posao morati obaviti netko za koga nikada nismo mislili da uopće ima takve interese, a sudeći po prvom traileru, moglo bi se raditi o prilično kvalitetnom ostvarenju. Njegovo je ime David Ayer i u svijetu je filma ostao zapamćen po scenariju za izvrsni Training Day, a također je napisao i režirao Harsh Times, Street Kings i End of Watch, te nedavni Schwarzeneggerov podbačaj, Sabotage. Sada je pak spreman vratiti se u Njemačku sredinom 1945. godine, te suprotstaviti hrabru ekipu savezničkih tenkista mnogobrojnoj nacističkoj vojnoj sili. Uživajte!

Fury – trailer:

Glavna je faca, dakako, Brad Pitt, koji glumi zapovjednika tenka prigodnog nadimka Wardaddy, a sa svojom ekipom u sastavu Shia Lebeouf, Jon Bernthal i Michael Peña, mora krenuti duboko iza neprijateljskih linija i spriječiti prodor nacističkih vojnika. Osim činjenice da će biti žešće nadmašeni po brojnosti neprijatelja, Wardaddyu probleme predstavlja i novak Norman (Logan Lerman), koji nikada u životu nije niti vidio tenk, a trebao bi mu biti kopilot! Ipak, svi znamo što Brad Pitt radi nacistima, tako da se ne bojimo za sudbinu ove grupice tenkovskih junaka, a ako sve prođe kako se nadamo, mogli bismo dobiti najbolji ratni film još od Spašavanja vojnika Ryana.

Malo nas zabrinjava vijest da je neke scene trebalo snimati nanovo, ali sada je sve to riješeno, pa film u našim kinima možemo očekivati već krajem listopada ove godine.

TAGOVIbitka brad pitt David Ayer fury rat ratni spektakl tenk

Komentiraj