Zabava

Aside Banners

Broj 23

Broj 23 spada među kilave psihološke trilere kojima nedostaje dubine i zamaha, a kada dođe do katastrofalnog raspleta osjećate se prevarenim.

Piše , Objavljeno

Joel Schumacher nije čovjek od kojeg očekujemo remek-djela, ali ponekad i one upoznate s njegovim opusom iznenadi nekom pizdarijom. Da, u svojoj karijeri imao je nekoliko svijetlih trenutaka koji su ga učinili probavljivim (The Lost Boys, Falling Down ili Phone Booth), ali “Broj 23” stoji rame uz rame s kriminalno lošim “Batmanom i Robinom”.

Priča o Walteru Sparrowu (Carrey), čovjeku opterećenom brojem 23 ispočetka djeluje obećavajuće i nadamo se kako je pred nama, u najmanju ruku, solidna razrada obećavajuće premise. No, u trenutku kada stvari polagano počinju sjedati na svoje mjesto, osjećamo vidljiv nedostatak inspiracije.

Numerologija se odavno bavi brojem 23, a Schumacherov film djeluje kao produkt amaterske fascinacije problematikom. U nekim trenucima gotovo nervira svojim tragikomičnim i banalnim pristupom karakterističnim za njegove prijašnje radove. Još samo jedan u nizu filmova koji su mogli postati daleko bolji da su se realizacije scenarija dohvatili ljudi koji znaju što rade. No, možda je problem i u scenariju Fernleya Phillipsa kojemu je ovo prvi angažman.

Idesh! Preporuka:98 minuta može se provesti daleko pametnije… Radije se odmorite!

Redatelj:Joel Schumacher

Glume:Jim Carrey, Virginia Madsen…

Trajanje:98 minuta

TAGOVIfilm jim carrey joel schumacher triler

Komentiraj