Zabava

Aside Banners

Brzi filmski pregled: 12-2009

Što od trenutačno aktualnih filmova gledati, a što ne... po potpuno subjektivnim kriterijima

Piše , Objavljeno

Eto što se događa kada televizija ode u tri lijepe, a bandwidtha ima u izobilju i ne košta ništa. Gotovo svaku večer padne nekakav filmić. Pa neka onda niti to ne bude uzalud, neka ispadne da sam zapravo nešto radio, evo pregleda nekolicine naslova iz ovomjesečne baze:the good, the bad i the get d fak aut of my TV!

FILM MJESECA:Paranormal Activity

“Kako za malo jako malo para snimiti jako zastrašujući film” predmet je kojeg bi na nekoj filmskoj akademiji trebao predavati Oren Peli, redatelj, scenarist, producent i montažer ovog 11 tisuća baksa teškog filma. Ovaj film prati koncept The Blair Witch Projecta, ali ne ostaje mu dužan niti lipe.
Paranormal Activity je opako zajeban film nakon kojega nećete tako lako zaspati. Svakako pogledati.

Wrong Turn At Tahoe

Moram priznati, ovakve filmove volim… nešto me tu zgrabilo i povuklo u svoj svijet zajebanih momaka, psihotičnih bosseva, unutrašnje borbe i osvete. Wrong Turn… je zanemaren, odlična glumačka postava (Cuba Gooding, Harvey Keitel, Miguel Ferrer) odradila je posao kako oni to znaju, priča drži vodu, Franck Khalfoun je otišao korak dalje od P2… sve je na svom mjestu, i da glavne role nose George Clooney i Matt Damon, ovo bi bio blockbuster, ali ne zato jer bi oni odradili bolji posao od spomenutih. Ovako, velike premijere i filmske nagrade zaobići će ovaj film, ali vi nikako nemojte.

The International

The International

The International

Film sjeda kao kec na desetku, opisujući mutne poslove velikih međunarodnih banaka i mutikaša u skupim odijelima koji ne prežu ni od čega ne bi li namaknuli koju kintu više.
Meni dragi Clive Owen i Naomi Watts pod palicom odličnog Toma Tykwera jednostavno rasturaju prilično zanimljivu priču, kojoj ipak malo fali da bude jebena. Da je film rađen u europskoj produkciji, brijem da bi bilo manje leševa, ali puno više detalja koji bi ga učinili velikim. Svakako pogledati i povezati s našom bližom poviješću i sadašnjošću.

Funny People

Priča o smiješnim ljudima, komičarima, koja zapravo nije baš smiješna. Iako je Funny People čedo Judda Apatowa, a priču nose likovi u interpretaciji Adama Sandlera i Setha Rogena, ne očekujte valjanje po podu i upalu trbušnih mišića. Dapače.
Ovaj film snimio je neki odrasli Judd. On ima emotivnu dubinu, profinjeni humor… i sva ona sranja koja ne želimo u komedijama. Ipak, vrijedi pogledati, možda u ženskom društvu da pokažete kako ste emotivni tipovi.

A Perfect Getaway

Nabrijani triler donosi puno lijepe prirode i pokušaj višestrukih dramatičnih obrata koji gube na atraktivnosti kod neautističnog gledateljstva. Steve Zahn u netipičnoj roli. U svakom slučaju – zabavan film za neobavezno gledanje. Pomaže ako baš od prvog trenutka ne krenete s teorijama o tome tko je ubojica.

Hurt

Hurt

Hurt

Pitanje je:jel’ boli gledanje ovog filma? Pa, recimo da baš i ne boli, nego vas samo tu i tamo štrecne neka tupa bol. Prilično predvidljiv triler s elementima horrora, ne baš poticajna glumačka ekipa i ne odveć zanimljiva radnja… Ako ste već potrošili bandwidth na njega, bacite oko.

Knowing

Trebao sam naučiti da filmove u kojima se ukazuje Nick Cage treba zaobići… eh, glupa glavo. Dakle, dobar dio filma već sam potisnuo duboko u zakutke sjećanja, zajedno s neugodnjacima iz osnovnjaka, ali znam o njemu dovoljno da vam preporučim da ga ne gledate, iako, pogledao sam ga do kraja.

2012

Jebeno su nas nabrijavali na ovaj film. D master o dizaster Roland Emmerich unosi dosta svojeg potpisa i u ovaj film, pa 90% vremena blejimo u kul apokaliptične slike svijeta u rasulu, od brzine povremeno gubimo fokus… a za priču i šlampave dijaloge puno i ne marimo. Pogledati 2012. kada stigne na TV.

Friday the 13th / Petak 13.

Još jedan dokaz da Jason nikada ne umire jest i ovaj film, kojime se franšiza petka 13. ponovno isisava za zadnje dolare. Kombinira nešto staro i nešto novo, daje malo pozadine Jasonovoj priči, a i predstavlja ga kao puno bržeg i zajebanijeg kasapa. Ljubitelji iznutrica, odlutalih udova i dobrih sisa – navalite.

Eject prije kraja:

Angels & Demons

Odugovlačio sam s gledanjem ovog filma. Nakon Da Vincijevog koda, koji mi je bio jedva gledljiv, nekako nisam imao dobar filing za ovo… i bio sam u pravu. Neka mi fanovi i vjernici oproste, ali nisam se uspio povezati s prijetnjom biskupima, bolila me ona stvar za skrivenu poruku i nakon 20-tak minuta posvetio sam se nečem zanimljivijem… ne znam, vjerojatno sam rezao nokte ili nešto.

Halloween 2

Robe Zombiju, volim tvoju mjuzu, čak sam i The Devil’s Rejects mogao pogledati do kraja, ali ovo što radiš s Halloweenom, to kako mrcvariš jadnog Myersa… to ne volim.

TAGOVI2012 A Perfect Getaway adam sandler Angels & Demons clive owen Franck Khalfoun friday the 13th Funny People halloween Halloween 2 hurt judd apatow Knowing naomi watts nicholas cage seth rogen Steve Zahn the international Tom Tykwer Wrong Turn At Tahoe

Komentiraj