Film i TV

Duhovima ne dam mira, jer zovem Bubimira!

Aside Banners

Bubimir 2 je nastavak koji priželjkujemo, ali vjerojatno nikada nećemo dobiti

Piše , Objavljeno

Svi se jako dobro sjećamo genijalnog Bubimira, kojeg je prije 26 godina utjelovio legendardni Michael Keaton. Vrijeme je za nastavak!

bubimir

Koliko ste puta kao klinci čuli Lidiju u hrvatskoj sinkronizaciji, kako zaziva i proklinje ime plavokosog šarlatana s posebnim moćima i smrdljivim prstima i zubima? Nacrtani mangup u prugastom odijelu, svi znaju, osmišljen je prema daleko najosebujnijem i najsmješnijem filmskom liku Bubimira, kojega je prije 26 godina utjelovio Michael Keaton. Vrijeme je za nastavak!

Godinama se priča da bi četvrta suradnja Tima Burtona i Michaela Keatona, poznatog kao ponajboljeg Batmana uz Nolanovog Christiana Balea, trebala biti ostvarena u vidu nastavka kino hita Bubimir. Sam Burton, ali i scenarist originalnog filma Seth Grahame-Smith, kažu da se ne radi o rebootu ili remakeu, nego kvalitetnom nastavku za koji je svoju glumačku ambiciju Keaton izrazio više puta, uz opasku da je Bubimir njegova najdraža uloga u karijeri. Lidiju je, sjetiti ćete se, igrala vječno mlada (vampiruša) Winona Ryder, kojoj se redateljsko-scenaristički dvojac obratio za ponovno druženje pred kamerama, pa bi temeljna postava ipak mogla biti zanimljiva nego što to ideja nastavka može sugerirati.

Beetlejuice – trailer prvog filma:

Pitanje je samo hoće li im se komedijaš Alec Baldwin pridružiti ili će duhove uklete kuće zaigrati netko drugi… Nadamo se da to neće biti Helena Bonham Carter i Johnny Depp, čiji menage-a-trois s Burtonom nikako da prestane. Kada se ekscentrični redatelj uhvati nekog glumca, drži ga se k’o pijan plota, a kako je to sad Christoph Waltz, ne bi bilo zgorega poigrati se s njegovim zazorno-jezivim (crnim) smislom za humor ili karizmom sveprisutne Amy Adams, koja će uz njega biti glavna zvijezda nove Burtonove biografske drame Big Eyes, koja bi u kinima trebala zaigrati već ovo ljeto.

bubimir

No, djeco, ne treba trčati pred rudo od dječačke sreće, jer činjenica da scenarij piše Seth Grahame-Smith, ime iza kronično lošeg kvazi-postmodernističkog Abrahama Lincolna: Lovca na vampire, odnosno “Ponosa, predrasuda i zombija”, itekako smrdi na sranje. Nepočešljani Burton i na pragu šezdesete ponavlja kako je svaka varijanta režiranja filma o čudovištima i čudovišnim likovima i dalje najprimamljivija scenarističko-redateljska varijanta rada. Nažalost, radi s krivim ljudima…

TAGOVIbeetlejuice bizarni film bubimir michael keaton tim burton

Komentiraj