Zabava

Transformiranje u lovu

Aside Banners

Budućnost Transformersa: Uz nadolazeći peti dio sprema se i animirani film te nekoliko spinoffa

Piše , Objavljeno

Jedna od najprofitabilnijih filmskih franšiza na svijetu sprema se za drugu fazu, u kojoj nam dolaze novi igrani i animirani filmovi i hrpa drugih transformirajućih nebuloza.

trans 1Iako su ga mnogi popljuvali, Transformers 4 su zaradili preko 1,4 milijarde dolara diljem svijeta te su nastavili iznimno profitabilni niz koji je franšizu o vanzemaljskoj rasi sa sposobnošću pretvaranja u automobile, zrakoplove i druga prijevoza sredstva svrstao u sam vrh po zaradi. A da ne pričamo o priljevu novca koji generiraju na drugim područjima, od video igara do igračaka i ostalih sitnica. Zato Paramount i Hasbro sada namjeravaju prijeći u drugu fazu te proširiti Transformers svemir dodatnim sadržajima, a povodom toga je održana svojevrsna dvotjedna konferencija na kojoj je hrpa jakih scenarističkih imena pod budnim okom Akive Goldsmana razvijala nove ideje kojima bi se to i ostvarilo.

Među njima su bila i imena poput Kena Nolana (Black Hawk Down), Christine Hodson i Lindsey Beer, Roberta Kirkmana (Walking Dead) i Jeffa Pinknera (Lost), a svaki od njih je razvio svoju viziju te ju predstavio Goldsmanu, Michaelu Bayu, Stevenu Spielbergu, producentima, Paramountu i ekipi iz Hasbroa. Odlučeno je kako će pet od devet tih ideja biti pretvoreno u scenarij te će se zatim odlučiti što je pogodno za snimanje. Iako se priča kako Transformers svemir ipak nije toliko velik i prepun mogućnosti kao primjerice Star Wars, ipak bi se moglo naći nekoliko zanimljivih spinoff smjerova.

trans

Najveća je novost kako će se uskoro početi raditi na animiranoj verziji Transformersa koja bi se trebala fokusirati na rane dane Cybertrona (planete s koje potječu svi Transformersi), a koju će pisati Andrew Barrer i Gabriel Ferrari (Ant-Man). Također je složena i radna verzija petog dijela glavnog serijala koju bi u scenarij uskoro trebao uobličiti sam Akira Goldsman, a koji će u glavnoj ulozi ponovno imati Marka Wahlberga. Najveći je upitnik i dalje Michael Bay, koji još uvijek nije potvrđen kao redatelj, ali nadamo se kako će i to uskoro biti riješeno jer iskreno, ne znamo tko bi to mogao napraviti bolje od njega!

TAGOVIanimirani film franšiza michael bay sf spinoff transformers

Komentiraj