Zabava

Aside Banners

Burial – Untrue

Idesh! nastavlja s predstavljanjem opskurnih i skoro nepoznatih lica u glazbenom svijetu, a još jedan takav pojavljuje se pod imenom Burial.

Piše , Objavljeno

Iza ovog imena krije se nepoznati glazbenik iz Londona čiji je prošlogodišnji debi naziva Burial, magazin Wire proglasio najboljim albumom 2006. a Mixmag ga stavio na visoko peto mjesto.

Ovaj superheroj smeća, kako je sebe nazvao u jedinom intervju, tajnovit je i svoj pravi identitet čuva poput Petera Parkera ili Brucea Waynea. Legenda kaže kako samo pet ljudi uistinu zna tko stoji iza kodnog imena Burial.

Untrue je njegov drugi album, prepun elektronike čiji se raspon ugođaja kreće od suludog minimalističkog zvuka Aphex Twina do trip-hop ljepota legendarnih Massive Attack. Iako je ovaj album u stvari posveta 2stepu ili UKgarageu, glazbenom pravcu koji se krajem devedesetih pojavio u Velikoj Britaniji i zatim još brže nestao s glazbene scene, na ovome albumu možete pronaći svakakvih čudesa.

Od drum & bassa, junglea, hardcorea, garagea, dubstepa, preko sinkopiranih romantičnih vokala i paranoičnih semplova kakve nam je nekoć davno znao isporučiti Tricky. I ako je Maxinquaye te daleke 1995. postavio temelje za glazbu budućnosti, onda je Burial i njegov Untrue jedini legitimni nasljednik 12 godina kasnije.

TAGOVIalbum burial dubstep elektro glazba Maxinquaye

Komentiraj