Film i TV

50 nijansi seksa

Aside Banners

Čak jednu petinu filma ’50 nijansi sive’ sačinjavaju scene seksa

Piše , Objavljeno

Jedna od najčitanijih i najpopularnijih erotskih drama u posljednjih 20 godina i u svojoj će filmskoj ekranizaciji vrvjeti onime zbog čega se i proslavila: seksom!

siva 2Iako nije baš svačiji (čitaj, naš) izbor za najočekivaniji film godine, ne možemo poreći kako će 50 nijansi sive biti pravi blockbuster, pogotovo kod ženskog dijela publike. Ima nešto u moćnim i markantnim muškarčinama koje neiskusnim i nevinim djevojkama pokazuju sve čari “zabranjenog voća” i seks kakav one nisu niti mogle sanjati, što kod pripadnica ljepšeg spola izaziva trnce i zbog čega polude otprilike kao mi nakon tjedan dana apstinencije od pornjave. Ne krivimo vas cure, znamo kako je to!

50 nijansi sive – trailer:

Kako se knjiga E.L. James iscrpno bavila opisivanjem scena seksa, za očekivati je kako ćemo isto moći gledati i u filmskoj verziji, a nekoliko sretnika koji su prije svih imali priliku pogledati 50 nijansi sive tvrde kako je čak 20 od 100 minuta koliko film ukupno traje (iliti jedna petina) čista erotika. To je još uvijek manje od literarnog predloška, ali sasvim dovoljno da jasno vidimo što ide gdje, kako i zašto. Iako će redatelj i scenarist tvrditi kako je ovo smanjenje porno-segmenata učinjeno kako bi se više pažnje posvetilo razradi priče, flertanju, razgovorima i sličnim elementima koji čine kvalitetnu dramu, jasno je kako iza svega stoje producenti i njihovo nastojanje da u SAD-u izbjegnu NC-17 rating (nitko mlađi od 17 godina ne smije gledati film) i uvale se u R rating kategoriju (mlađi od 17 mogu gledati film uz pratnju odrasle osobe). Eto, sada kada znamo i to, preostaje nam jedino čekati 13. veljače i vidjeti kako će to šarmantni Christian (Jamie Dornan) zavesti plahu Anu (Dakota Johnson).

TAGOVI50 nijansi sive 50 shades of grey erotika erotski film film seks valentinovo

Komentiraj