Zabava

Aside Banners

Californication – Uskoro i u vašem domu

Osmog ovog mjeseca na HBO-u je počelo prikazivanje Californicationa (nekako se nadamo, druge sezone), a vrijeme je da se i mi podrobnije pozabavimo ovim odličnim TV proizvodom.

Piše , Objavljeno

Za početak, o Californicationu smo pisali jako davno (još u fazi pilota) i bili smo očarani. Otad, u medijima se moglo pronaći gotovo sve što se o seriji moglo napisati, a uskoro ćete zahvaljujući čarima vašeg MaxTV-a (nije reklama, ali želimo Te-Komov novac) i HTV-a pogledati ono što su mnogi već odavno pogledali.
No, poklonjenom se konju ne gleda u tajming pa ćemo se mi na ležeran način upoznati sa serijom, nekim manje poznatim detaljima, pikanterijama i provesti vas kroz… što? Abecedu Kalifornikacije.

californication

californication

A

Andrew Bolt i Australski Kršćanski Lobi svim su se silama trudili maknuti Californication iz programa australskog kanala Network Ten. Zabrinjavalo ih je pušenje marihuane, seks, bljuvanje, a najviše vjerojatno ono što se pojavljuje pod slovom P.

B

Becca Moody (u seriji, emo kćer Hanka Moodya), poznata i pod svojim pravim imenom Madeleine Martin, angažman u seriji nije jedini jer glas je posudila u popularnom crtanom filmu “Ice Age 2”, a odnedavno se pojavljuje i na Broadwayu i to u predstavi “August:Osage County”.

C

Californication bi u prijevodu bilo nešto kao “bludničenje u Kaliforniji”, iako je prijevod sasvim nepotreban jer čak i u našim krajevima lako ga je lokalizirati i pretvoriti u “Kalifornikacija”.

Č

Četrdeset je broj zemalja u kojima se serija prikazuje, a od jeseni 2008 i mi smo na toj listi.

D

DVD izdanje prve sezone na tržište je izbačeno s tangama koje dolaze u kompletu. Tangice nisu ništa spešl osim ako vam od velikog značaja nije to da je na prednjoj strani otisnut naziv serije.

E

Evan Handler koji u seriji glumi Charliea Runklea, Moodyevog agenta pojavljivao se u velikom broju popularnih serija kao što su:Seks i grad, 24, Lost , Zapadno krilo i Zakon & red. S 24 je godine obolio od leukemije, ali danas je izliječen. Pod ovim ćemo slovom spomenuti i osvojeni Emmy.

californication

californication

F

Family First, skupina lobista bez pametnijeg posla, trudila se skinuti seriju s programa jer loše utječe na obitelji, a i pozvala je sve zabrinute da bojkotiraju sve tvrtke koje su se oglašavale za vrijeme televizijskog termina.

G

Gallo, Carla, u drugoj sezoni glumi porno glumicu za čiju se karijeru počinje brinuti Charlie Runkle, a njeno je ime Daisy dok prezime još uvijek nismo doznali.

H

Hanker je izrazito glupa igra koju možete zaigrati ako kliknete na ovaj link.

I

Izazivanje ili slučajnost? Dani California ime je Runkleove bivše sekretarice s kojom se Charlie jednom prilikom spanđa. Isto tako, “Dani California” ime je pjesme RHCP-a, a za podrobnije objašnjenje skoknite na slovo “R”.

J

Jebeni citati postali su svojevrsni trademark serije, pa se tu i tamo mogu pronaći cijele stranice koje kompiliraju mudrolije izrečene u dvije sezone. Mi stojimo iza:”Volim žene. Imam sve njihove albume.”.

K

Kopija Blake Edwardsova “Skin Deep”, tvrde neki. Doduše, sličnosti su ogromne jer John Ritter u ovom filmu iz ’89. glumi pijanog pisca koji uglavnom bludniči, ima bivšu ženu s kojom pokušava rasplamsati stare strasti, a i upada na njeno vjenčanje vozeći svoj kabriolet.

californication

californication

L

Little Black Book stranica je na kojoj možete čekirati sve Moodyeve ribe.

M

Muzika iz serije jedan je od važnijih elemenata, a soundtrekovi često nalaze na odobravanje gledatelja jer gore možete pronaći koješta, od Rolling Stonesa, Warrena Zevona, preko Dylana, pa sve do Nick Cavea i Pearl Jama.

N

Nova sezona snima se bez ikakve sumnje, a početak treće očekuje se negdje krajem 2009.

O

Ovisnost o seksu jedna je od zajedničkih osobina Hanka Moodya i Davida Duchovnya.

P

Pušenje na oltaru šokiralo je mnoge vjernike, a upravo scenom Moodya koji prvo ugasi cigaretu u svetoj vodi, a zatim mu časna sestra popuši ispod raspela, počinje prva sezona. Možda nemaju podršku crkve, ali imaju muda.

R

Red Hot Chili Peppers tužili su kreatore serije zbog toga jer se tako zove i njihov album te jedan od većih singlova s istog. Showtime se brani time da je riječ “californication” prvi puta korištena još 1972. dok pravnici time previše i ne razbijaju glavu jer RHCP naziv svog albuma nikada nisu zaštitili.

S

Showtime stoji iza ovog projekta, a likovi su na programe diljem svijeta izbacili fantastične kreacije kao što su Weeds, Dexter ili Brotherhood.

T

Tom Kapinos je kreator serije i po našem sudu jedan dobar čovjek, ali tko bi rekao da će kreator jebenog “Dawson’s Creeka” stvoriti i nešto što volimo, a upravo je serija o nejebaču Dawsonu Leeryu jedini projekt na kojem je Kapinos prethodno sudjelovao.

U

U samom vrhu naše liste najboljih serija 2007. / 2008.

V

Vegetarijanstvo je prema našim mjerilima također porok i grijeh protiv čovječnosti, ali za razliku od ovisnosti o seksu, Duchovny se vegetarijanstva odrekao.

californication

californication

X

X-Files serija je koja je probila Duchovnya, a čovjek se te stigme nije uspio otarasiti sve do prošle godine kada nas je oduševio kao “maderenddoterfaking” Hank Moody po kojem ćemo ga odsad pamtiti.

Z

Zlatni Globus za najbolju seriju izmakao im je pred nosom. Te ga je godina dobila odlična “serijetina” Extras koju također obožavamo i respektiramo.

TAGOVIcalifornication David Duchovny hbo kalifornikacija serija showtime tv

Komentiraj