Zabava

Aside Banners

Jesmo ga! Call Of Duty 4

Pred nama je još jedan nastavak jedne od najboljih pucačina svih vremena, a mi smo prezadovoljni. Pucamo od zadovoljstva!

Piše , Objavljeno

Prema mišljenju mnogih (a mi pripadamo toj skupini) Call Of Duty je oduvijek bio superioran franšizi Medal of Honor koji nikada nije imao tu dinamiku borbe koja je CoD činila uvjerljivo najboljim FPS naslovom u pod-žanru pucačina s tematikom drugog svjetskog rata.

Nakon izlaska Airbornea moglo se primijetiti kako se ta tematika već poprilično izlizala i funkcionira još jedino u naslovima poput Company of Heroes, no igra je uz nekoliko gameplay zamjerki bila solidan nastavak odlično prihvaćenog serijala.

Ekipa iz Activisiona zaključila je kako “ovaj vlak� valja napustiti te se priklonila nešto modernijim sukobima. Ruski i irački teroristi nisu baš koncentrat originalnosti, ali unose određenu svježinu u iscrpljenu tematiku i uz odličnu grafiku užitak čine potpunim.

COD 4 ima sve ono što igra ovog tipa treba imati i puno više. Potpuno novi pristup prezentaciji (u ovom slučaju) kompleksne priče čine singleplay mod uvjerljivo najboljim kojeg smo vidjeli, pritom morate uzeti u obzir i kontekst u kojem pričamo, a riječ je o akcijskim pucačinama s pričom koja je u drugom planu.

Mape djeluju kao rezultat inteligentnog promišljanja što se najbolje ocrtava u “flashback-misiji� u kojoj ispalite jedva pet metaka, dok su akcija i napetost na samom vrhuncu i zato ova misija znatno podiže konačnu ocjenu.

No, nije sve tako krasno. Jedinu stvarnu zamjerku upućujemo bezobrazno kratkom singleplayu koji doslovno šokira svojom petosatnom kratkoćom, a bezobrazluk je tim veći što vas proizvođači ozbiljno nabriju i navuku na priču baš u trenutku kada igra naprasno završava odličnim, jednostavnim, ali preranim raspletom.

Postoji fantastičan replay value utjelovljen u solidnom arkadnom modu koji vas pokušava natjerati na vraćanje misijama, ali to jednostavno nije dovoljno. No, multiplayer opcija je uvijek tu i vjerujemo kako će COD 4 biti iznimno popularan kod ekipe.

Idesh! preporuka: Svakako! Obavezno! Ali taj jebeni singleplay…

TAGOVIactivision call of duty igre

Komentiraj