Film i TV

Keptn 'Merika

Aside Banners

Captain America u prvom traileru za The Winter Soldier doslovno mijenja svijet

Piše , Objavljeno

Sezona lova na zimske/proljetne blockbustere je započela, a svi će veliki igrači ovih dana objaviti trailere za svoje nadolazeće hitove. Captain America je dobio čast biti prvi.

captain america

Captain America, alter ego poštenog, dobroćudnog i patriotski nastrojenog Stevea Rogersa, nikada nije bio jedan od omiljenih nam strip junaka, a svijet je uglavnom gravitirao likovima poput Spider-Mana, Thora ili Iron-Mana. Ruku na srce, Captain America je za veliki dio publike ipak malo prevelika američka propaganda, a i nije baš da ima neke fascinantne moći kojima bismo se divili. Istina, super snaga i cool štit od vibraniuma (izmišljeni metal) biti će dovoljni za prilično lagano rješavanje svake ovozemaljske prijetnje, ali ono… frajer nije polu-bog ili veliko, zeleno čudovište!

Ipak, Captain America je prvi Osvetnik i zasigurno jedan od likova koji su oblikovali današnji svijet stripa, te učinili Marvel tako uspješnom tvornicom novca. Nakon što smo se prije tri godine upoznali s postankom Kapetana, uskoro ćemo moći svjedočiti još jednom ‘povijesnom’ događaju: rađanju S.H.I.E.L.D.-a kakvoga danas poznajemo.

Captain America: The Winter Soldier – trailer:

Svačega tu ima, ali što je najgore, uopće ne izgleda loše. Štoviše, izgleda da druga inkarnacija Chrisa Evansa (šta je je, tip je savršen za ovu ulogu) kao Stevea Rogersa/Kapetana donosi dostatnu dozu društvene kritike, dubljih konflikata glavnih junaka i propitkivanja ratne mašinerije, a u isto vrijeme zabavlja šarenim i zadivljujućim specijalnim efektima i borbenim sekvencama.

Captain America će ovoga puta stati nasuprot The Winter Soldiera, njegovog bivšeg kolege, koji je nastao na sličan način kao i on sam, ali u sovjetskoj Rusiji. Zimski vojnik ima bioničku ruku, prilično opake borilačke pokrete i apetit za uništenjem, a posebno se veselimo i ponovnom pojavljivanju Crne Udovice. Mmmm, Scarlett Johannson u pripijenom kombinezonu.. ok, ok, dosta slinjenja, jer ćemo se ionako još načekati do travnja 2014., kada bi se film trebao pojaviti u kinima.

TAGOVIagenti S.H.I.E.L.D.-a Captain America Kapetan Amerika marvel strip junak superjunaci zimski vojnik

Komentiraj