Zabava

Zbog ovoga idemo u pakao

Aside Banners

Carmageddon: Reincarnation – povratak jedne od najbrutalnijih i najzabavnijih igara svih vremena

Piše , Objavljeno

Carmageddon serijal je jedan od onih koje ste mrzili iz dna duše zbog rijetko viđenog nasilja ili ste ga igrali danima i uživali u svakoj prekrasnoj sekundi. Mi smo, naravno, bili ovi potonji!

carmageddonDa se razumijemo, Carmageddon i Carmageddon II: Carpocalypse Now su bile strahovito brutalne i u svakom pogledu politički nekorektne igre, prema kojima Grand Theft Auto i slični naslovi izgledaju kao edukativni materijal namijenjen osnovnoškolcima. Koncept je otprilike da vozite svoj nabrijani automobil (iako je definicija “automobila” u Carmageddonu često bila dobrano razvučena) i tehnički pokušavate završiti utrku prvi, ali zapravo većinu vremena provodite razvaljujući neprijateljska vozila i gazeći nedužne prolaznike, pse, krave i ostalu živež, na barem 30-ak originalnih, krvavih i “zabranjeno za mlađe od 18 godina” načina. Milina!

Takav kakav je, Carmageddon serijal nije mogao dugo opstati na dosadnom mainstream tržištu, a iako je tih kasnih 90-ih stekao kultni status među gamerima, 15 godina smo mislili kako je ta priča završena (ne računamo bezvezni TDR 2000). No, prije nešto manje od tri godine ekipa iz Stainless Gamesa, kojima je Carmageddon bio prvi naslov i koji su se pod zadnje prebacili na izdanja Magic: The Gatheringa, se odlučila vratiti svojim počecima i pomoću Kickstarter kampanje pribaviti dovoljno para za dugoočekivani nastavak brutalnog serijala. Skupili su solidnih 625 tisuća dolara i zavukli se u mračne kuteve svog ureda, našiljili Iron Maiden i počeli raditi na igri Carmageddon: Reincarnation. A sada… sada napokon možemo vidjeti kako će to izgledati!

Carmageddon: Reincarnation – trailer:

Sweet Jeebus, to je to! Kao da se Carmageddon probudio tamo gdje smo ga ostavili prije 15 godina, otišao na nekoliko desetaka plastičnih operacija i sada nam se pokazao u novom, ušminkanijem svjetlu. Osim grafike koja je očigledno poboljšana, manje više ništa nije promijenjeno: mape su na prvi pogled iste (biti će ih devet), vozila su dobro poznata (24 komada), legendarni načini eliminacije pješaka su prisutni (80 različitih power-upova, među kojima i klasici poput Pedestrian annihilatora, Pedestrian repulsificatora i Pinballa), a igrač će moći birati i nekoliko načina igre, od obične utrke do lova na checkpointe (nadamo se i po krovovima). Zapišite si 24. travnja kao datum službenog izlaska, a vi koji hejtate… ne znate što propuštate!

TAGOVIbrutalno carmageddon Carmageddon: Reincarnation igrica krvavo nasilno šokantno zabranjeno

Komentiraj