Zabava

Aside Banners

Cash Cab – Taxi pun love

Jednostavan koncept, niski troškovi, dinamika, zabava... sve to ima ovaj neobičan TV kviz

Piše , Objavljeno

Zamislite kviz koji umjesto skupe scenografije i ogromnog studija koristi unutrašnjost malo većeg automobila. Zamislite kviz koji se odvija u pokretu, na putu od birca do kuće, recimo. Zamislite kviz bez Tarika Filipovića.

Voditelj Ben Bailey

Voditelj Ben Bailey

Cash Cab trenutačno se odvija u New Yorku, vodi ga komičar Ben Bailey, a vrti se na Discovery Channelu i osvaja srca i džepove publike. Koncept je jednostavan i prvi je put isfuran na britanskom ITV-u 2005. godine. U Americi je u dvije sezone snimljeno 80 emisija, a na ljeto snimat će ih se još 40, što dovoljno govori o uspjehu ovoj jedinstvenog koncepta.
Kratki sinopsis: uđeš u taksi, ugledaš poznatog voditelja (ponavljamo, nije Tarik), on ti postavi niz pitanja općeg znanja na koja manje / više uspješno odgovaraš, stigneš do svoje destinacije i izlaziš pun love ili bez ičega.

Ova dva dečeca su dobro prošla

Dakle, pravila su jednostavna. Ovisno o duljini vožnje, natjecatelji će dobiti određen broj pitanja. U odgovorima smiju pogriješiti tri puta, a po dva puta mogu koristiti dvije vrste Shout Out džokera. Prvi je klasični “džoker zovi” gdje natjecatelj nazove frenda preko svojeg mobitela, a drugi je malo neobičniji jer treba izaći iz auta i potražiti pomoć slučajnih prolaznika. U slučaju da natjecatelj ispuca sve džokere, i pogriješi više od tri puta, vožnja prestaje i mora napustiti taksi. Da bi pobijedio, natjecatelj mora ispravno odgovoriti na sva pitanja do kraja vožnje. Točni odgovori donose nagrade u iznosu od 50, 100 i 200 dolara, ovisno o težini, a u slučaju da se taksi zaustavi na crvenom, natjecatelji dobivaju pitanje kod kojeg točan odgovor vrijedi 250 dolara. Na kraju vožnje dobiva priliku udvostručiti osvojeni iznos na jednom video pitanju.
Pitanja nisu teška i lovu je relativno lako zaraditi. Ipak, Ameri su u pitanju pa se svašta dešava.

English izvornik Cash Caba, prva sezona

Cash Cab opremljen je s osam kamera, od kojih je pet unutar vozila, a tu je još jedna mobilna ekipa koja prati taksi kako bi snimila natjecatelje dok ulaze i izlaze. Tu je i karakteristični light show i audio sustav, te “semafor” na kojemu natjecatelji prate rezultat. Sustav postavljanja pitanja krajnje je primitivan – voditelj ima “bubu” u uhu putem koje mu ekipa iz drugog auta čita pitanja i odgovore.

Najveći iznos osvojila je ekipa u noćnom izdanju Cash Caba, After Dark gdje su iznosi za točan odgovor dvostruki. Dečki koji su krenuli u noćni provod osvojili su 3.700 dolara.

Show se snimao po cijelom svijetu, a uspjeli smo doznati da je i netko iz Hrvatske otkupio prava na kviz. Neki od vas možda mogu pratiti srpsku verziju “Keš Taksi” na FOX TV-u.

TAGOVIBen Bailey cash cab discovery fox keš taksi kviz tarik filipović tv

Komentiraj