Zabava

Fantasy repčuga

Banner 300

Catch the Throne je vani: besplatno preslušajte genijalni službeni Game of Thrones rap album!

Piše , Objavljeno

Game of Thrones rap album? Zvuči očajno! Na svu sreću, Catch the Throne i njegovih 10 kratkih stvarčica rasturaju!

game of thrones

Četvrta sezona serije Game of Thrones polagano kuca na vrata, pa je HBO odlučio malo pojačati svoje marketinške napore i privući što širu publiku, pogotovo one koji nikada nisu gledali ovu genijalnu seriju. Klasični promo traileri, plakati i skečevi uvijek su dobrodošle fore, ali u današnje vrijeme ipak treba biti malo kreativniji. Netko se tako (blagoslovljen bio, o kome god se radilo) dosjetio da bi mogli napraviti rap kompilaciju usko povezanu s tematikom Game of Thrones serijala, što se na prvu ruku čini kao očajna ideja i teško je uopće zamisliti da je netko pristao na ovo. Ipak, ako se radi o pravoj, kvalitetnoj ekipi…

I bome, skupilo se 10 vrhunskih hip-hop, rap i dancehall umjetnika i umjetnica, te je svatko složio svoju stvarčicu od maksimalno tri i pol minute, s tim da se ipak trebalo držati nekih pravila. Tako sve pjesme započinju ili u nekom svojem dijelu ubacuju prigodni kultni citat iz same serije, a većina ih ima i autentičnu glazbenu podlogu. Među jačim se imenima definitivno ističu Common, Big Boi, Bodega Bamz i Daddy Yankee, a kako sve te stvari zapravo zvuče, možete poslušati potpuno besplatno na ovoj SoundCloud stranici.

I po našem skromom mišljenju, najjača stvar s albuma:

Malo hip-hopa, nerdcore rapa i trunkica dancehalla tvore stvarno zanimljivu, nabrijanu i pitku kompilaciju, te moramo priznati da nas je HBO ovaj put stvarno iznenadio svojim pristupom, pa makar se radilo o čistom marketinškom triku. Riječima našeg pajde Commona: “In the 7 Kingdoms, ain’t nobody righteous!

TAGOVIcatch the throne common Game of Thrones rap rap album

Komentiraj