Film i TV

nismo sami

Aside Banners

Chris Carter, tvorac Dosjea X, radi na novoj postapokaliptičnoj seriji

Piše , Objavljeno

Kada u svojoj karijeri stvorite jednu od najznačajnijih serija u povijesti televizije, teško je napraviti nešto bolje. No, Chris Carter se ne predaje tako lako!

chris carter

Bili vi fan ili hejter Dosjea X, ne možete negirati ulogu tog serijala u modernoj televizijskoj produkciji, te zasluge Chrisa Cartera u stvaranju temelja za svaku sličnu SF seriju, od Fringea do Supernaturala. Istina, bilo je u tih devet sezona, a pogotovo u dva filma, momenata koji su bili pomalo trashasti, konfuzni ili potpuno otuđeni od već ustanovljenog univerzuma, ali u globalu su Mulder, Scully i njihove bizarne avanture bili i ostali jedan od najboljih televizijskih proizvoda svih vremena.

Chris Carter je pak, nakon gašenja serije i pokušaja da snimanjem filmova spasi što se spasiti da, uglavnom radio neke slabo gledane i ne previše zanimljive projekte. Tu se eventualno ističe mistery serija Millennium s kraja 90-ih godina, te spin-off Dosjea X, The Lone Gunman, koji je zapravo bio prilično zanimljiv serijal. Ali sve je to bio kiki-riki za majstora, te se čekalo nešto konkretno, neki projekt koji će ga vratiti iz mrtvih.

Ufff, oči nam zasuze svaki put kada se sjetimo kakva je ovo serija bila (Chris Carter je prvi zdesna)

Ufff, oči nam zasuze svaki put kada se sjetimo kakvu su seriju napravili (Chris Carter je prvi zdesna)

A to se ovih dana i dogodilo, kada je Amazon naručio snimanje pilota serije po imenu The After. O samom se konceptu ne zna previše, osim da će se radnja odvijati neposredno prije, te za vrijeme apokalipse na Zemlji, a ako se u obzir uzme Carterova ljubav prema virusima i raznim parazitima, te činjenica da TV serije nemaju budžet za nuklearne ratove i udare kometa, vjerojatno će se raditi o nekoj varijanti zaraze (već sada su nam prsti prekriženi u nadi da se NE radi o nekakvim zombijima).

Nakon što je Amazon totalno uprskao s negledljivom Zombieland TV verzijom, nadamo se da će ovaj projekt shvatiti malo ozbiljnije. Za sada se uglavnom drže humorističnih i dječjih serija, a ako žele ugroziti sve prezentniju ulogu Netflix produkcije, The After će morati biti vraški dobar proizvod. U Carterovo umijeće ne sumnjamo, tako da je sve u njihovim rukama…

TAGOVIchris carter dosjei X fringe mulder i scully serija sf the after

Komentiraj