Zabava

Aside Banners

Chris Rock – Još uvijek ima igru

Chris Rock, jedan od najutjecajnijih crnih komičara današnjice nedavno je izbacio svoj novi uradak Kill the Messenger koji smo pogledali i dobro se nasmijali.

Piše , Objavljeno

chris rock

chris rock

Chris Rock ili Chistopher Julius Rock III, ozbiljniju je karijeru započeo kao jedan od članova postave legendarnog Saturday Night Livea i tada nitko nije mogao pretpostaviti da će se njegova karijera stand-up komičara pretvoriti u međunarodni fenomen i da će upravo taj mali mršavi crnac nasmijavati milijune gledatelja diljem svijeta. Sa stand-upom počeo je još davne 1985. kada je nastupajući po malim klubovima polako ali sigurno gradio svoj status koji će desetak godina kasnije masno unovčiti svojim popularnim “specialom” “Bring the pain” koji mu je donio i dva Emmya.

Rap music

Upravo je “Bring the pain” izazvao najviše kontroverze u svijetu komedije i televizije općenito pa su mnogi taj nastup ocijenili kao malu revoluciju komedije i jedan od najboljih komičarskih nastupa uopće. Posebno se isticao dio “Niggas vs. Black People” koji je izazvao toliko reakcija da je čak i sam Rock zaključio da su stvari izmakle kontroli jer mnogi su ljudi promašili bit fore. Rock je kasnije izjavio da odustaje od tog dijela jer stvorio se dojam da će ga mnogi rasisti zlouporabiti samo da naglas mogu izreći riječ “nigger” koja je već godinama jedna od najzajebanijih američkih riječi i iz godine u godinu predstavlja kamen spoticanja, kako kod bijelaca tako i kod afro-amerikanaca. Cijeli je cirkus toliko izmakao kontroli da su riječ proglasili “nepoželjnom” i zabranili je.

Niggas vs. Black People

chris rock u seriji svi mrze chrisa

chris rock u seriji svi mrze chrisa

Zahvaljujući svom komičarskom statusu došle su i mnoge uloge u velikim filmskim projektima kao što je “Smrtonosno oružje 4”, “Dogma”, “Nurse Betty”, “Madagascar”, a iza sebe ima i odličnu humorističnu seriju “Svi mrze Chrisa”. Pripala mu je i čast vođenja 77. dodjele Oscara, kada je pošteno ismijao Judea Lawa u čiju je obranu stao već uobičajeno neduhoviti Sean Penn koji je za humor isto ono što i hrvatska humoristična serija. A njegovim humorom nije bio zadovoljan ni Jonathan Ross kada je Rock za vrijeme “Live Eartha” publiku nazvao “maderfakerima”.

I nakon pet odličnih HBO speciala prošli nam je tjedan uletio sa posljednjim u nizu, “Kill the messenger” kojime je ponovno dokazao da je još uvijek jedan od najboljih stand-up komičara današnjice. Bilo bi glupo i nepotrebno isticati neke od fora koje su se pojavile u showu jer teško prenijeti tu atmosferu u tekstu, a i morate vidjeti njegovu facu da bi stvari poprimile pravu formu. Naravno, i ovog se puta većina fora vrti oko rasnih pitanja koji su postali sastavnim dijelom njegovog repertoara, a jedna od najjačih fora bavi se omraženom “riječi koja počinje s N” za koju je Rock ustvrdio:”Nedavno su vlasti pokopale riječ “nigger”. Ovo je Uskrs.”

Kill the messenger teaser

chris rock

chris rock

što možemo očekivati od Rocka u nadolazećim godinama? Nekako se nadamo da će se zadržati u vodama stand-upa jer nismo posebno oduševljeni njegovim redateljskim uracima “Head of state” i “I think I love my wife”, a budimo iskreni, ni njegove filmske uloge nisu nešto o čemu bi raspredali priče. Za sada možemo očekivati nastavak Madagascara u kojem će Rock ponovno davati glas zebri, a očekuje se i nastavak njegovog sit-coma “Everybody hates Chris”.

Idesh! preporuka:Obavezno pogledajte “Kill the messenger” jer čovjek je i dalje urnebesan.

TAGOVIchris rock film hbo komedija komičar saturday night live serija svi mrze chrisa

Komentiraj