Film i TV

Steve Bale iliti Christian Jobs

Aside Banners

Christian Bale će glumiti Stevea Jobsa u novoj (pravoj) filmskoj biografiji?

Piše , Objavljeno

Prvo je trebao glumiti u Fincherovoj adaptaciji, onda je maknut s projekta kada je na kormilo stao Danny Boyle, a sada je opet u igri? Da, Christian Bale je (vrlo vjerojatno) novi Steve Jobs!

jobs 2Biografski film o životu velikog inovatora (neki će reći lažnjaka) Stevea Jobsa sprema se već par godina i do sada je prošao nekoliko redatelja, scenarista i glavnih glumaca, ali izgleda da se stvari sada napokon počinju kristalizirati. Nakon što je još tamo početkom godine od režije ovog projekta odustao David Fincher, kormila se prihvatio ne manje slavni Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire), a za scenarij je zaduženo jedno od najjačih pera Hollywooda, Aaron Sorkin (Zapadno krilo, The Newsroom). Jedino pravo i, na kraju krajeva ključno pitanje ostalo je ono oko glumca koji bi trebao utjeloviti samog Jobsa, a izgleda da je i ta prepreka sada preskočena.

Podsjetimo, prošle ga je godine u Jobsu solidno odigrao Ashton Kutcher, ali to jednostavno nije bilo to… Za ovu se pak “glavnu” biografiju dugo spominjalo ime velikog Christiana Balea, no stvari su se malo zakomplicirale njegovim mogućim angažmanom u mistery trileru The Deep Blue Goodbye. Sada, kada je to vrlo vjerojatno propalo (radi se o serijalu filmova, od čega Bale zazire), bivši Vitez Tame ima otvoren put za realizaciju filma o tvorcu Applea, a svježe informacije govore kako je dogovor već postignut i kako se samo čeka izjava za novinare kojom bi se to potvrdilo. Drugim riječima, tri glavne osobe ovog filma bi mogla biti tri apsolutna genijalca, što znači da nas čeka jedan uistinu fenomenalan film!

bale 1

Inače, ova bi se biografija trebala vrtjeti oko tri bitna trenutka u životu pokojnog Jobsa, a gotovo se svi materijali temelje na knjizi Waltera Isaacsona, Steve Jobs. Tako ćemo dobiti malo detaljniji pogled na vrijeme kada je lansiran Mac, NeXT (period u kojem je napustio Apple) te iPod, proizvod koji je u jednu ruku definirao i današnju potrošačku industriju. Hoćemo već sada baciti kakvu kladionicu koliko će Oscara ovaj film pokupiti?

TAGOVIapple autobiografija christian bale danny boyle steve jobs

Komentiraj