Zabava

Aside Banners

Christian Bale

Nakon Brad Pitta i Johnny Deppa na red su došli likovi koje je glumio Christian Bale. Samo zato jer ste vi to tražili.

Piše , Objavljeno

Christian Morgan Bale ima 34 godine, vodenjak je po horoskopu, rođen je i odrastao u Haverfordwestu, malom mjestašcu u Walesu. Glumački debi imao je s deset godina u kazališnoj predstavi na West Endu, a prvi put se na velikom platnu pojavio u Spielbergovoj adaptaciji J.G. Ballardove knjige “Empire Of The Sun”.

Danas kada iza sebe ima niz nevjerojatnih uloga, čovjek je postao omiljeni glumac svih redatelja koji drže do sebe, a uz već predstavljene Pitta i Deppa, ni on još nema Oscara.
Ponovno vas upozoravamo da opisi uloga sadrže detalje o navedenim filmovima koji bi vam mogli pokvariti užitak gledanja. Jednostavno rečeno:Spoiler Alert!

Jim “Jamie” Graham (Empire Of The Sun)

Jamie Graham

Jamie Graham

Jamie je proveo idilično djetinjstvo u predratnom šangaju, okružen sluškinjama i osobnim učiteljima, voli avione, mrzi Kineze i jednog dana sanja kako će postati vojni pilot. Nakon okupacije Kine, Jima odvoje od roditelja, a on završi u radnom logoru u Soochow Creeku.
Život u logoru vrlo brzo postaje uobičajena svakodnevica 13-godišnjeg dječaka, a kako se II. Svjetski rat približava kraju, tako je i njegovo prerano odrastanje prepuno brutalnih situacija. Tijekom bombardiranja logora, Jim doživi živčani slom, a nakon oslobođenja Kine, Amerikanci ga spase i odvedu njegovim roditeljima.

Arthur Stuart (Velvet Goldmine)

Arthur Stuart

Arthur Stuart

Sjećanje je Vražji sluga, a sa time će se najbolje složiti i Arthur Stuart, britanski novinar, koji dobije zadatak napisati priču o lažnom samoubojstvu glam-rock zvijezde Briana Sladea. No, istraživanje pjevačeve prošlosti, zahtjeva i preispitivanje svojih osobnih mladenačkih trauma, teen zaljubljenosti u slavnog pjevača, izgona iz roditeljskog doma, života u komunama i pretres kompletne glazbene scene 70-tih.
Stewart iznova susreće i intervjuira slavne glazbenike i umjetnike tog vremena, a njegov novi susret s buntovnim Curtom Wildom probuditi će i stare ljubavi.

Patrick Bateman (American Psycho)

Patrick Bateman

Patrick Bateman

Mlad, bogat, privlačan, «uspješan» poslovni čovjek, predvodnik metro muškarca, kokainski ovisnik, gurman. Obožava križaljke, televiziju, horor filmove, pop glazbu, pornografiju, izlaske, boravke u teretani i solariju ili ukratko stereotip yuppieja.
S druge strane Patrick je seksist, rasista, elitist, konformist, sadist, homofob, serijski ubojica, silovatelj, mučitelj, nekrofil i kanibal. Njegova brutalna i neshvatljiva ubojstva žena, djece, staraca, životinja, uglavnom su rezultat njegove pretjerane samodopadljivosti. Sin rastavljenih roditelja ima brata Seana kojega ste mogli upoznati u The Rules Of Attraction.

Trevor Reznik (Machinist)

Trevor Reznik

Trevor Reznik

Trevor Reznik zaposlen je u čeličani, pati od dugogodišnje nesanice, gubitka kilograma i sve više naliči hodajućem kosturu. Nakon što njegovom krivicom jedan od kolega s posla izgubi ruku, Trevor za nesreću okrivi kolegu Ivana, no problem je u tome što takav čovjek ne radi u njegovoj tvornici.
Kada nije na poslu onda ga šoraju paranoje, vraćaju mu je fleševi prošlih događanja, a nakon što izgubi posao vrijeme provodi u društvu prostitutke Stevie i konobarice Marije koja radi na aerodromu. Gubeći sve više dodir sa stvarnošću, Trevor počinje tour-de-force sjećanja i halucinacija sve do konačnog obračuna sa samim sobom.

Bruce Wayne (Batman Begins)

Bruce Wayne / Batman

Bruce Wayne / Batman

O našem dragom prijatelju i borcu za pravdu Bruce Wayneu znate sve. Sin bogatih roditelja, koji su ubijeni pred njegovim očima, filantrop, plejboj i ljubitelj borilačkih vještina. Shrvan smrću roditelja, bježi na Daleki istok gdje ga pod svoje uzima vođa kultnih ninji Ra’s Al-Ghul, koji ga ući raznim borilačkim vještinama.
Po povratku u Gotham City, susreće se s porastom kriminala i bezvlađa, a nakon što upadne u jamu prepunu šišmiša, odluči da će sve svoje vrijeme, znanje i novac uložiti kako bi jednom zauvijek protjerao kriminal iz svojeg rodnog grada. I tada postane Batman. Ostalo je legenda.

John Rolfe (The New World)

John Rolfe

John Rolfe

Osim što je bio jedan od prvih kolonizatora Amerike, legende (ili istine) o Johnu Rolfeu govore kao prvom čovjeku koji je uspio uzgojiti duhan u koloniji Virginija i izvoziti ju natrag u Englesku.
Davne 1614. godine, oženio je Pocahontas, prelijepu kćer indijanskog poglavice Powhatana. Nakon uspješnog uzgoja duhana koji je prouzročio stalne sukobe sa španjolcima, Johna je odlikovala i britanska kruna, a tijekom boravka u domovini umire mu žena. Nakon povratka u Ameriku ženi se s Jamie Pierce, a legende kažu da su ga ubili kolonizatori tijekom maskara Indijanaca 1622. godine.

Lt. Dieter Dengler (Rescue Dawn)

Lt. Dieter Dengler

Lt. Dieter Dengler

Američki vojni pilot tijekom Vijetnamskog rata, jedan od dvojice zarobljenika koji su uspjeli pobjeći iz zloglasnog logora Pathet Lao u Laosu. Njegov avion srušen je tijekom tajne američke vojne operacije, a Dieter zarobljen i mučen, odveden je u već spomenuti logor zajedno s još sedam zatvorenika od kojih su neki bili zatočeni godinama.
Ubrzo po dolasku on planira bijeg, kojega moraju odgađati zbog konstantnog psihičkog i fizičkog mučenja. Nakon što uspije pobjeći, zatvorenici se razdvoje, a Dieter i Duane Martin pokušaju preko rijeke Mekong doći do Vijetnama. Duane pogine, a Dieter se spasi i postane ratni heroj.

Alfred Borden (The Prestige)

Alfred Borden

Alfred Borden

Alfred Borden u početku svoje mađioničarske karijere bio je partner s Robertom Angierom, no tijekom izvođenje jednog trika, umire Angierova žena Julija za čiji smrt ovaj optuži Bordena. Njih dvojica postaju neprijatelji, a njihovi mađioničarski trikovi njihovo glavno oružje.
Alfred «Profesor» Borden je genijalac, veliki iluzionist, poznat po svojem triku The Transported Man, inače prijatelj s Nikolom Teslom, ima ženu Sarah, kći Jess i ljubavnicu Oliviju. Optužen za ubojstvo smrtnog neprijatelja Bordena, zbog čega ga objese. Ali čovjek misteriozno uskrsne i napokon ubije svojega najvećeg rivala.

Dan Evans (3:10 To Yuma)

Dan Evans

Dan Evans

Siromašni rančer, otac i suprug, koji je pomogao lokalnom šerifu da uhvati ozloglašenog razbojnika Bena Wadea. Kako njegova farma propada zbog nedostatka vode, Evans se ponudi za 200 dolara sudjelovati u odvođenju razbojnika do željezničke postaje gdje će ga se smjestiti na vlak u 3:10 za zatvor Yuma.
No, na svome putu skupina će se sukobiti s Apašima, kineskim radnicima, Wadeovom bandom koju predvodi psihopat Charlie Prince, sve do konačno obračuna u gradiću Contention. Dan Evans je principijelni junak, prije svega poštena, radišna i hrabra budala koja će svoj život dati za pravdu. Heroj.

Jack Rollins (I’m Not There)

Jack Rollins

Jack Rollins

Mladi Jack Rollins je folk pjevač, politički osviješten trubadur, koji u svojim srednjim godinama postaje «Pastor John» novorođeni Kršćanin koji propovijeda Božju riječ i pjeva u lokalnom crkvenom zboru.
Od protestnog pjevača, koji je pjevao i politički osvješćivao radnike na plantažama pamuka, kao i studente u Greenwich Villageu šezdesetih godina prošlog stoljeća, koji nije želio biti glasnogovornik jedne generacije, do ciničnog svećenika dug je put. No, kao i svaki veliki umjetnici, Jack/John prošao je metamorfozu koju prolaze samo veliki i istinski umjetnici.

TAGOVIAlfred Borden American Psycho Arthur Stuart batman Batman Begins bruce wayne christian bale Dan Evans I m Not There Jack Rollins John Rolfe Lt Dieter Dengler Machinist Patrick Bateman Rescue Dawn The New World The Prestige Trevor Reznik uloge Velvet Goldm

Komentiraj