Zabava

Nolan mijenja formulu

Aside Banners

Christopher Nolan se novim filmom vraća u Drugi svjetski rat i jedan od njegovih najljepših trenutaka

Piše , Objavljeno

Legendarni redatelj uzima prijeko potrebni odmak od znanstvene fantastike i baca se na nešto sasvim drugačije: povijesni akcijski triler smješten u Drugi svjetski rat!

nolanKada Christopher Nolan najavljuje novi film, to je vijest koja će sigurno izazvati puno pažnje ljubitelja kinematografije, a njegov je idući projekt poprilično veliki odmak od onoga na što smo navikli. Nakon što mu je nekoliko posljednjih hitova bilo SF tematike, sada se okreće Drugom svjetskom ratu i jednom od njegovih najljepših događaja, spašavanju savezničkih trupa u i oko francuskog grada Dunkirka, koje su njemačke snage u okruženje stavile tamo negdje sredinom 1940. godine. U samo nekoliko dana je gotovo nemogućom misijom nazvanom Operacija Dynamo od sigurne smrti spašeno preko 300 tisuća belgijskih, britanskih i francuskih trupa, a do dan-danas se ovaj događaj smatra jednim od najljepših čuda najgoreg rata u povijesti čovječanstva.

Operation Dynamo - men wait in an orderly fashion for their turn to be rescued.

Nolan je sam napisao scenarij za film radnog naziva Dunkirk, a jučer je napokon i službeno potvrđeno kako se kreće s predprodukcijom. U Londonu je već krenula potraga za mladim glumcima koji bi trebali utjeloviti naslovne junake, a koji bi se trebali pridružiti ansamblu kojeg među ostalima čine i Mark Rylance, Kenneth Branagh i Tom Hardy (svi su još uvijek u pregovorima, ali je poprilično sigurno kako će glumiti u filmu). Detalji još uvijek nisu poznati, ali ono što se zna jest kako će Nolan film snimati u IMAX i klasičnom 65mm formatu kako bi dobio maksimalnu kvalitetu slike, slično kao što je učinio i s Interstellarom. U svakom slučaju možemo očekivati pravi spektakl (usudimo li se reći i onog koji bi napokon mogao potući Spašavanje vojnika Ryana u kategoriji ratnog filma?!), a u kinima ćemo ga gledati već od 21. srpnja 2017. godine!

TAGOVIchristopher nolan drugi svjetski rat dunkirk operation dynamo spektakl tom hardy

Komentiraj