Zabava

Pustolovina čeka!

Aside Banners

Chrome Experiments nas vodi na interaktivno putovanje Međuzemljom

Piše , Objavljeno

Hobit: Smaugova pustoš već lagano kuca na vrata, a vješti su se marketinški stručnjaci u suradnji s Googleom dosjetili kako fanovima približiti fantastičan svijet Međuzemlje i upecati još kojeg obožavatelja!

putovanje međuzemljom

Čak i najveći hejteri Petera Jacksona i njegove ekranizacije Tolkienovih fantastičnih pripovijetki moraju priznati da, što se vizuala i filmskoga svijeta koji je stvorio tiče, uistinu nije moguće napraviti bolji posao. Bajkoviti Rivendell, rudnici Morije i fantastični Helm’s Deep samo su neke od lokacija zbog kojih toliko obožavamo ovaj serijal, a dolaskom druge, hobitske trilogije, saznajemo ponešto i o drugim znamenitostima Međuzemlja.

Kako bi promovirali Hobit: Smaugova pustoš (da, znamo, ali ovo je stvarno najbolji mogući prijevod), MGM je u suradnji s kompanijom North Kingdom i sveprisutnim Googleom stvorio ovu prekrasnu interaktivnu kartu Međuzemlje, sa svim najznačajnijim lokacijama iz aktualna dva nastavka Hobita. Točnije, za sada možete istražiti samo Trollshaws, Rivendell i Dol Guldur, ali u nadolazećim bi se tjednima trebale pojaviti i druge znamenitosti ovoga fantastičnog svijeta.

Vodič će vam biti dobro poznati glas Gandalfa (Ian McKellen), koji će ukratko opisati svaku od dostupnih lokacija, dok vi mišem (ili prstom) navigirate i istražujete okolinu. Moći ćete vidjeti i kratke crtice u pisanom obliku, te neke od poznatih likova iz knjiga/filmova, koji su se na tom mjestu zatekli za vrijeme svojih putovanja.

Putovanje Međuzemljom – trailer:

Inače, radi se o još jednom u nizu Google Chrome Experiments interaktivnih projekata, koji svakom novom edicijom bivaju sve bolji i bolji. Naravno, na putovanje kroz Međuzemlju je najbolje poći upravo Google Chrome preglednikom, ali sve bi trebalo šljakati i na konkurentskim platformama. Sve je ovo moguće doživjeti preko stolnog računala, laptopa, tableta ili smartphonea, a iako će i vlasnici uređaja s iOS sustavima moći koristiti neke opcije, za potpuno je mobilno iskustvo ipak potreban Android. Sve u svemu, simpatična zabava do 12. prosinca, kada Smaugovo pustošenje kreće u svoj pohod na kino blagajne.

TAGOVIgoogle chrome experiments hobit hobit: smaugovo pustošenje interaktivna karta putovanje međuzemljom tolkien

Komentiraj